Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na Dalmatské čebureky. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 500 g prosáté hladké mouky
- 300 ml vařící vody
- 1 lžíce oleje
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce
Náplň:
- 500 g vepřového nebo jehněčího masa
- sůl a pepř
- trochu mleté papriky
- 1 cibule
- 100 ml studené vody
Jak budeme postupovat:
1) Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a pozor, abychom se neopařili!
2) Necháme vychladnout a poté přidáme vajíčko a ostatní mouku. Dobře vypracujeme těsto a na hodinu uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice.
3) Zatím si připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli. Vše promícháme a necháme v ledničce čekat až bude odpočinuté těsto.
4) Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10 – 12 cm. Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa. Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme. Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda.
5) Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.