Už jste vyzkoušeli tyto Dalmatské čebureky plněné mletým masem? Rychlá a snadná příprava

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na Dalmatské čebureky. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Zdroj: Romana Važanská

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 500 g prosáté hladké mouky
  • 300 ml vařící vody
  • 1 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 vejce

Náplň:

  • 500 g vepřového nebo jehněčího masa
  • sůl a pepř
  • trochu mleté papriky
  • 1 cibule
  • 100 ml studené vody

Jak budeme postupovat:

1) Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a pozor, abychom se neopařili!

2) Necháme vychladnout a poté přidáme vajíčko a ostatní mouku. Dobře vypracujeme těsto a na hodinu uložíme do lednice. Po půlhodině těsto jednou propracujeme a znovu uložíme do lednice. 

3) Zatím si připravíme náplň. Maso rozemeleme, přilijeme studenou vodu, sůl, pepř a nadrobno nasekanou cibuli. Vše promícháme a necháme v ledničce čekat až bude odpočinuté těsto.

4) Odleželé těsto vyválíme na placku tenkou asi 4 mm a vykrájíme kolečka o průměru asi 10 – 12 cm. Okraje potřeme vodou a na polovinu kolečka vložíme váleček z masa. Přeložíme těsto a vidličkou okraje přimáčkneme. Kapsy vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme do zlatohněda. 

5) Čebureky chutnají skvěle teplé i studené.