Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce – rychlá a chutná večeře!

Vítejte u další skvělé receptové inspirace! Dnes vám přinášíme jednoduchý a chutný recept na špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce. Tento pokrm je skvělou volbou pro rychlou a lahodnou večeři, kterou si oblíbí celá rodina. Tak pojďme se do toho pustit a užít si výjimečné chuťové zážitky!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce – rychlá a chutná večeře!
Zdroj: retete-usoare.eu

Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce

Co budeme potřebovat:
  • 1 stroužek česneku
  • 200 g slaniny
  • 100 g sýra
  • 250 g špaget
  • 400 g rajčat v šťávě nebo protlak
  • sůl a pepř – podle chuti
  • špetka cukru

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte česnek na drobné kousky a slaninu na proužky o šířce 1,5-2 cm.

2. Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle. Použijte kvalitní a chutný sýr, který není příliš slaný.

Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Přidejte těstoviny do vroucí osolené vody a pravidelně míchejte.

4. Rozpalte olej na pánvi a přidejte slaninu. Osmahněte ji několik minut na středním ohni. Dávejte pozor, aby se slanina nespálila. Občas promíchejte, aby se proužky oddělily a opekl se rovnoměrně.

Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Přidejte česnek, dávejte pozor na oheň, aby nebyl příliš silný, zamíchejte a za minutu, až se uvolní vůně česneku, přidejte rajčata a rozmixujte je vidličkou. Ochutnejte rajčata solí, pepřem, cukrem a dle potřeby přidejte nějaké bylinky: bazalku nebo oregano. Nebo můžete použít již hotová nakrájená a dochucená rajčata.

Rada: Pokrm bude stejně chutný i s čerstvými rajčaty, jen proces přípravy bude trochu delší: rajčata je třeba blanšírovat, oloupat, dusit déle a ideálně samostatně od slaniny. Navíc chuť jídla s čerstvými rajčaty bude odlišná.

Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Doveďte omáčku k bodu varu a přidejte těstoviny. Můžete přidat trochu vody z vaření těstovin, aby omáčka nebyla příliš hustá. Dobře promíchejte.

7. Posypte nastrouhaným sýrem, vypněte sporák, přikryjte pánev poklicí a nechte jídlo pár minut, aby se sýr rozpustil.

Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Před podáváním můžete těstoviny dochutit pepřem, podle chuti. Vyzkoušejte tento recept a rádi si přečteme, jak se vám povedl!

Špagety se slaninou v rajčatově-česnekové omáčce
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!