Oblečení na léto pro vaše nejmenší: Co obléknout batolatům v parné dny?

Vymyslet, co pohodlného a prodyšného dětem obléct ve dny, kdy okolní teploty dosahují vysokých hodnot, je někdy fuška! Poradíme vám, po jakých materiálech sáhnout, aby byly i maximálně parné dny pohodové. A když bude outfit vašich nejmenších vypadat navíc krásně, půjde o dokonalou kombinaci!

Letní dny si žádají bavlnu

Bavlněné oblečky pro novorozence a dětičky jsou v volbou číslo jedna. Nejčastěji se setkáte s doporučením, že pro parné letní dny bude nejlepší děti (a nejen je) obléct do vzdušného bavlněného oblečení. Právě bavlna totiž pohlcuje pot a je prodyšná. Klasická bavlna je ale v posledních letech častým důvodem k obavám – její pěstování totiž nebývá zrovna šetrné k životnímu prostředí.

Ideální volbou tak bude sáhnout po organické bavlně, na kterou můžete narazit také pod označením BIO bavlna. Certifikáty, které výrobky z této bavlny vlastní, zaručují, že oblečení či jiné textilie neprošly žádným chemickým zpracováním. To je činí měkčími, pohodlnějšími a funkčnějšími. Pro jemnou dětskou pokožku je tak právě organická bavlna volbou číslo jedna.

Další oblíbenou variantou je bavlněný molton – v tomto případě se jedná o měkkou, z jedné nebo z obou stran zdrsněnou bavlněnou tkaninu, jež je skvělým materiálem například pro výrobu dětských mikin, které jsou následně pohodlné a zároveň dostatečně zahřejí. Pro chladnější letní večery tak zkuste sáhnout po oblečení z BIO bavlněného moltonu.

Zapomenout ale nemůžeme ani na oblíbený len či bambus. Oba materiály jsou měkké, jemné a vzdušné, což především v létě ocení každé batole i jeho rodiče.

Stylově i prakticky

Že praktické věci mohou vypadat skvěle není díky dnešní bohaté nabídce na trhu žádnou novinkou. A právě výrobci dětského oblečení tohle heslo potvrzují.

Oblečte své nejmenší do veselých námořnických či jinak stylových vzorů, které k létu zkrátka patří a dětem bezesporu sluší. Sáhněte po prodyšných body, které navíc svým střihem umožní rodičům jejich pohodlné oblékání.

Proužky, lodě, květinky i srdíčka sluší holkám i klukům a v kombinaci s vhodně zvolenými materiály budou způsobem, jak vykouzlit léto ještě barevnější.

Dětské oblečení nemusí hýřit barvami, aby zůstalo hravým a zábavným. Vsaďte na decentní, za to propracované a kvalitní produkty, kterých nemusíte vlastnit mnoho.

Pár triček, overalů či body z organických materiálů totiž dokáží dopřát nejmenším více parády i pohodlí než plný šatník nekvalitních kousků, které mohou způsobovat alergie a dost možná nevydrží ani podobný počet vyprání. Věřte, že se vyplatí dát zelenou kvalitě i udržitelnosti.