Dekorace z obilných klasů a levandule, které si snadno vytvoříte doma a zadarmo

Krásné a originální dekorace nemusí být vždy drahé a složité. V tomto článku vám ukážeme, jak snadno a levně vytvořit úchvatné dekorace pomocí obilných klasů a levandule, které vám dodají vašemu interiéru nebo zahradě elegantní rustikální vzhled. Navíc budete mít radost z toho, že jste je vytvořili sami, a to bez velkých nákladů.

Zdroj: Pinterest.com

Obilné klasů a levandule jsou oblíbenými prvky v dekoracích díky své jednoduchosti a přírodnímu vzhledu. Tyto přírodní materiály můžete snadno najít na venkovní procházce nebo dokonce vlastní zahrádce, a to zcela zdarma. Pokud si oblíbíte výrobu těchto dekorací, můžete si je obnovovat každý rok a vytvářet nové kompozice podle své fantazie.

Jak na to:

Sběr obilných klasů a levandule:

Obilné klasy najdete na polích nebo loukách, obvykle na konci léta nebo na začátku podzimu, když je obilí zralé. Vyberte si krásné, zdravé klasy a pečlivě je očistěte od prachu a nečistot.

Levanduli můžete najít ve své zahradě nebo i na okolních loukách. Sklízejte ji v době kvetení, kdy má nejsilnější vůni a barvu.

Zdroj: Pinterest.com

Sušení:

Po sběru obilných klasů a levandule je nechte důkladně proschnout. To můžete udělat tím, že je zavěsíte hlavou dolů v suchém a dobře větraném prostoru. Dejte pozor na to, aby nebyly vystaveny přímému slunečnímu záření, což by mohlo způsobit vyblednutí barev.

Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com

Výroba dekorací:

Z obilných klasů můžete vytvářet různé aranžmá, jako jsou věnce, kytice nebo svícny. Pro svícny jednoduše zavažte obilné klasy kolem skleničky a připevněte stužkou.

Levanduli můžete zavěsit do svazků, které nechte volně viset nebo je zavěste hlavou dolů na sušení, aby se vám uchovala její vůně.

Kombinace obilných klasů a levandule:

Pro jednoduchý a krásný vzhled můžete kombinovat obilné klasy a levanduli do svazků. Svazky přivažte stužkou nebo provázkem a můžete je umístit na stůl jako středovou výzdobu nebo je zavěsit na dveře.

Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com

Závěr:

Dekorace z obilných klasů a levandule jsou snadno vytvořitelné a levné, a přesto dodají vašemu domovu nebo zahradě úžasný přírodní a rustikální vzhled. Experimentujte s různými kombinacemi a tvořte originální aranžmá, která budou vyjadřovat váš osobní styl.

Zdroj: Pinterest.com
Zdroj: Pinterest.com

Vytvořte si vlastní dekorace z obilných klasů a levandule a užijte si radost z tvorby něčeho krásného a jedinečného. Vaše domácnost či zahrada se zahalí do vonného aroma levandule a přírodního vzhledu obilných klásků, což vás bude nejen potěšit, ale také inspirovat k dalším kreativním nápadům na dekorace.