Bramborové placky trochu jinak – s parmazánem a petrželkou – nikdy jich není dost!

Vítejte na našem kulinářském dobrodružství plném originálních receptů! Dnes si připravíme něco opravdu zajímavého – bramborové placky trochu jinak! Přidali jsme do nich vynikající parmazán a osvěžující nádech petrželky, což jim dodává nezaměnitelnou chuťovou harmonii. Tyto lahodné placky jsou skvělou alternativou k běžným bramborovým pokrmům a určitě zaujmou vaše chuťové buňky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou

Co budeme potřebovat:

  • 4 brambory
  • několik větviček petržele
  • 1 stroužek česneku
  • 1 sklenice strouhanky
  • 1 sklenice nastrouhaného parmazánu
  • sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
  • 2 vejce
  • slunečnicový olej

Jak budeme postupovat:

1. Brambory důkladně umyjte a uvařte je i se slupkou, dokud nejsou měkké.

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Mezitím nasekejte drobně petržel a prolisujte česnek. Dejte do hluboké mísy. Přidejte nastrouhaný parmazán, strouhanku, sůl a mletý černý pepř. Dobře promíchejte.

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Uvařené brambory oloupejte a rozmačkejte je do hluboké mísy. Brambory musí být vychlazené. Přidejte vejce a promíchejte.

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Nakonec přidejte směs s parmazánem a znovu dobře promíchejte.

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Lžící odebírejte porce těsta a vytvarujte kulaté a ploché placičky.

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Na pánvi s trochou slunečnicového oleje rozpalte olej. Opečte bramborové placičky, dokud se na obou stranách zlatě nezazlatí.

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Dejte je na talíř a vychutnejte si je s radostí, doprovázené lahodnou omáčkou třeba z jogurtu s kopr a česnekem.

Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť spolu s vašimi blízkými!