Vítejte na našem kulinářském dobrodružství plném originálních receptů! Dnes si připravíme něco opravdu zajímavého – bramborové placky trochu jinak! Přidali jsme do nich vynikající parmazán a osvěžující nádech petrželky, což jim dodává nezaměnitelnou chuťovou harmonii. Tyto lahodné placky jsou skvělou alternativou k běžným bramborovým pokrmům a určitě zaujmou vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové placky s parmazánem a petrželkou
Co budeme potřebovat:
- 4 brambory
- několik větviček petržele
- 1 stroužek česneku
- 1 sklenice strouhanky
- 1 sklenice nastrouhaného parmazánu
- sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
- 2 vejce
- slunečnicový olej
Jak budeme postupovat:
1. Brambory důkladně umyjte a uvařte je i se slupkou, dokud nejsou měkké.
2. Mezitím nasekejte drobně petržel a prolisujte česnek. Dejte do hluboké mísy. Přidejte nastrouhaný parmazán, strouhanku, sůl a mletý černý pepř. Dobře promíchejte.
3. Uvařené brambory oloupejte a rozmačkejte je do hluboké mísy. Brambory musí být vychlazené. Přidejte vejce a promíchejte.
4. Nakonec přidejte směs s parmazánem a znovu dobře promíchejte.
5. Lžící odebírejte porce těsta a vytvarujte kulaté a ploché placičky.
6. Na pánvi s trochou slunečnicového oleje rozpalte olej. Opečte bramborové placičky, dokud se na obou stranách zlatě nezazlatí.
7. Dejte je na talíř a vychutnejte si je s radostí, doprovázené lahodnou omáčkou třeba z jogurtu s kopr a česnekem.
Přejeme vám dobrou chuť spolu s vašimi blízkými!