Vítejte v kulinářském ráji plném jedinečných chutí! Dnes vám představíme skvostný recept – lahodný losos ve smetanové omáčce s osvěžujícími rajčaty a špenátem. Tato dokonalá kombinace rybí lahůdky, sladkých rajčat a šťavnatého špenátu vám rozzáří chuťové buňky a zanechá vás s dojem vrcholného gurmánského zážitku.
Pokud hledáte jednoduchý, ale zároveň okouzlující pokrm, kterým ohromíte své blízké nebo hosty, tento recept je tou správnou volbou. Nechte se unést vůní čerstvých surovin, sledujte, jak se spojují do harmonie chutí a zažijte ten pocit, kdy se dokonale prolnou v jediný nezapomenutelný pokrm.
Losos ve smetanové omáčce, s rajčaty a špenátem
Co budeme potřebovat:
- 4 kousky bez-kostního lososa
- sůl a mletý černý pepř (podle chuti)
Pro omáčku:
- 2 kostky másla
- 12 cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 400 g špenátu
- 1 lžička sušené nasekané jarní cibulky
- 250 ml smetany na vaření
- 40 g nastrouhaného sýru (např. eidam)
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
Jak budeme postupovat:
1. Odeberte kůži z 4 porcovaných kousků lososa. Poté je pořádně osolte a opepřete z obou stran.
2. Rozpalte pánvičku s kostkou másla. Položte rybu do pánvičky a opečte ji na silném ohni po dobu 2 minut na každé straně. Poté ji přendejte na talíř.
3. Připravte omáčku: nakrájejte cherry rajčata na půlky a nasekejte drobně česnek.
4. Znovu rozpalte pánvičku s kostkou másla. Přidejte do ní špenát a smažte ho po dobu 3 minut.
5. Přidejte rajčata. Smažte je spolu se špenátem další 2 minuty. Nakonec přidejte nasekaný česnek a sušenou nasekanou jarní cibulku. Pokud nemáte sušenou, můžete použít i čerstvou.
6. Přilijte smetanu na vaření do pánvičky a promíchejte. Nechte omáčku vařit 2 minuty.
7. Poté přidejte nastrouhaný sýr a parmazán. Promíchejte.
8. Na omáčku v pánvičce položte kousky lososa. Nechte je ještě 10 minut povařit.
Vychutnejte si lososa společně s aromatickou a chutnou omáčkou a přílohou z těstovin. Je to opravdu vynikající!
Přejeme dobrou chuť vám i vašim blízkým!