Tento steak z mletého masa si dokáže podmanit každého! Má plnou chuť a vypadá skvěle!

Vítejte ve světě výjimečných chutí a lahodného zážitku! Tento steak z mletého masa vás okouzlí nejen svou plnou a intenzivní chutí, ale také svým nádherným vzhledem. Jeho dokonale zpracovaná konzistence a jedinečné koření ho předurčují stát se opravdovým hitem ve vaší kuchyni. Připravte se na nezapomenutelnou gastronomickou jízdu, která potěší všechny gurmány a podmaní i ty nejnáročnější chuťové buňky!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Tento steak z mletého masa si dokáže podmanit každého! Má plnou chuť a vypadá skvěle!
Zdroj: retete-usoare.eu

Steak z mletého masa s omáčkou

Co budeme potřebovat:

Na steak:

  • 1 kg mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obou)
  • 4 plátky bílého chleba
  • 250 ml mléka
  • 20 g jarní cibulky (pór)
  • 200 g sýra
  • 3 vejce
  • mletý černý pepř (dle chuti)
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • strouhanka (dle potřeby)
  • 1 cibule
  • 2 lístky bobkového listu
  • 4 hřebíčky
  • mletý kmín (dle chuti)
  • 100 ml vody

Pro omáčku:

  • 1 lžička slunečnicového oleje
  • 1 lžička mouky
  • 250 ml vody nebo vývaru z masa/zelí
  • citronová šťáva a sůl (dle chuti)

Jak budeme postupovat:

1. Nakrájejte bílý chléb na kousky a dejte ho do hluboké mísy. Přelijte ho mlékem a dobře promíchejte rukou, abyste získali co nejvíce homogenní směs.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Nakrájejte jarní cibulku na drobné kousky a přidejte ji do mísy. Také přidejte nastrouhaný sýr s malými dírami.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

3. V míse rozbijte vejce. Přidejte mletý černý pepř, sůl, mletý muškátový oříšek a mleté maso. Směs důkladně promíchejte rukou. Během míchání přidejte strouhanku, abyste dosáhli požadované konzistence směsi.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Nakrájejte cibuli na drobné kousky a dejte je do nepřilnavé pánve.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Rozdělte směs masa na dvě části a z každé vytvarujte tyčinky. Položte je na cibuli v pánvi.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Tyčinky potřete slunečnicovým olejem, udělejte na nich hluboký řez podélně. Poté přidejte lístky bobkového listu, hřebíček, mletý kmín a vodu do pánve.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Dejte pánev do předehřáté trouby na 180 °C a pečte 60 minut. 10 minut před dokončením můžete zvýšit teplotu na 200 °C, aby měly tyčinky pěknou zlatou kůrčičku.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Připravte omáčku: Do pánve, kde jste připravovali maso, přidejte lžičku oleje, aniž byste vyndali cibuli. Ohřejte pánvičku. Potom přidejte mouku a vodu nebo vývar z masa nebo zelí. Nepřetržitě míchejte omáčku, dokud se nezahustí. Na závěr ji dochuťte citronovou šťávou a solí podle chuti.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Asi po 10 minutách vaření omáčku přecedíme přes síto.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Pokrm je hotový! Vychutnejte si maso a omáčku s potěšením společně s přílohou z brambor.

Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu
Steak z mletého masa s omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme vám dobrou chuť ve společnosti svých blízkých!