Lahodné zapečené vepřové karbanátky s jemnou mrkvovou omáčkou

Pokud hledáte jednoduchý a chutný recept na vepřové maso, máme pro vás skvělý tip! Zapečené vepřové karbanátky s mrkvovou omáčkou jsou vynikající volbou pro každou příležitost. Tato pochoutka kombinuje šťavnaté vepřové maso s jemnou a dochucenou mrkvovou omáčkou, což vytváří dokonalou harmonii chutí.

Tento recept je perfektní volbou pro rodinné obědy nebo večeře. Spojte se s chutí a klidně si dopřejte tyto vynikající zapečené vepřové karbanátky s jemnou mrkvovou omáčkou. Vaši blízcí určitě ocení tento lahodný pokrm.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
zapečené vepřové karbanátky s jemnou mrkvovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

Zapečené vepřové karbanátky s mrkvovou omáčkou

Co budeme potřebovat:

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 cibule
  • sůl, mletý černý pepř, další koření – podle chuti
  • 1 vejce
  • 100 g rýže (musí se předem uvařit)
  • 1 cibule

Na omáčku:

  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl, mletý černý pepř, cukr – podle chuti
  • 650 ml vody
  • 3 čajové lžičky špetka mouky
  • několik lžic oleje

Jak budeme postupovat:

1. Připravte masové kuličky: Mleté maso vložte do hluboké mísy. Přidejte sůl, mletý černý pepř a koření podle chuti, vejce, uvařenou rýži a nadrobno nakrájenou cibuli. Směs dobře promíchejte a prohněťte.

Můžete je podávat s libovolnou přílohou. Rádi si je vychutnáváme s bramborovou kaší. Vepřové karbanátky s pečenou rýží!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Z masové směsi vytvarujte karbanátky (jedna vrchovatá lžíce směsi odpovídá jednomu karbanátku).

Můžete je podávat s libovolnou přílohou. Rádi si je vychutnáváme s bramborovou kaší. Vepřové karbanátky s pečenou rýží!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Vložte je do hluboké pánve (my jsme použili pánev o rozměrech 21 x 31 cm).

Můžete je podávat s libovolnou přílohou. Rádi si je vychutnáváme s bramborovou kaší. Vepřové karbanátky s pečenou rýží!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Připravte omáčku: Cibuli nakrájejte na kostičky. Smažte je na přiměřeném množství oleje, dokud nezačnou měknout.

5. Do pánve přidejte nastrouhanou mrkev. Zeleninu smažte, dokud mrkev nezměkne.

Můžete je podávat s libovolnou přílohou. Rádi si je vychutnáváme s bramborovou kaší. Vepřové karbanátky s pečenou rýží!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Přidejte rajčatový protlak. Míchejte.

7. Podle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř. Míchejte.

8. Přidejte 350 ml vody. Omáčku za pravidelného míchání přiveďte k varu.

9. Rozpusťte mouku ve 300 ml studené vody. Velmi dobře promíchejte, abyste zabránili vzniku hrudek. Vzniklý roztok postupně přidávejte do pánve za stálého míchání.

Můžete je podávat s libovolnou přílohou. Rádi si je vychutnáváme s bramborovou kaší. Vepřové karbanátky s pečenou rýží!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Omáčku vařte 3 minuty od bodu varu na mírném ohni za častého míchání.

zapečené vepřové karbanátky s jemnou mrkvovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Omáčku stáhněte z ohně a přendejte ji do pánve. Rovnoměrně rozetřete.

zapečené vepřové karbanátky s jemnou mrkvovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Karbanátky s omáčkou pečte 45 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

Podávejte s oblíbenou přílohou. Dobrou chuť!

zapečené vepřové karbanátky s jemnou mrkvovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu
zapečené vepřové karbanátky s jemnou mrkvovou omáčkou
Zdroj: retete-usoare.eu