Vítejte v naší chuťové pouti! Dnes vám přinášíme lahodný recept na vepřové maso s brambory, cibulí a slaninou na špejlí s medově-sojovou omáčkou. Tento pokrm je plný skvělých chutí a výrazných vůní, které vás okouzlí již od prvního sousta. Kombinace jemně kořeněného vepřového masa, křupavých brambor a slaniny, která zůstane chutná a šťavnatá, vytváří neodolatelnou slast. A aby toho nebylo málo, doprovází toto exkluzivní jídlo osvěžující salát. Připravte se na gastronomickou pohádku, kterou si budete chtít opakovat!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové maso s brambory, cibulí a slaninou na špejlí s medově-sojovou omáčkou podávané se salátem
- 1 kg vepřového masa
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 4 brambory
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky mletého černého pepře
- 0,5 lžičky mletého červené papriky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 cibule
- 6-8 plátky slaniny
Omáčka na potření masa:
- 2 lžíce 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce francouzské hořčice
- 1 lžíce medu
Salát z červeného zelí:
- 300 g červeného zelí
- 2 lžičky soli
- 1 hlávka šalotky
- 1 salátová okurka
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce olivového oleje
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na silnější plátky, přikryjte je fólií a z jedné strany je vyklepejte, ale posypejte je z obou stran solí a černým pepřem.
2. Do misky si dejte brambory nakrájené na vlnité kolečka, dochuťte je solí, černým pepřem, sladkou červenou mletou paprikou a pokapejte olivovým olejem – dobře promíchejte.
3. Připravte si 2 špejle a napíchněte na ně okořeněné brambory, maso mezi 2 špejle, cibuli nakrájenou na kolečka a plátek slaniny mezi 2 špejle – postup opakujte až na povrch špejlí, tým vytvoříte vějíř.
4. Položte na vlhký pergamenový papír, zabalte do alobalu a dejte na plech.
5. Pečte v předehřáté troubě 60 minut při 200 °C.
6. Do misky nalijte sójovou omáčku, přidejte kečup, francouzskou hořčici, také přilijte med – promíchejte lžičkou a omáčka je hotová!
7. Po uplynutí doby pečení vyjměte maso z trouby, odstraňte alobal a potřete omáčkou z každé strany.
8. Pokračujte v pečení v troubě, ale bez alobalu, po dobu 15-20 minut při 200 °C.
9. Do mísy dejte nakrájené červené zelí, které osolte – promíchejte rukama, poté vsypejte jemně nakrájenou šalotku, salátovou okurku, zalijte jablečným octem a pokapejte olivovým olejem – dobře promíchejte a salát je hotový!
10. Vepřové maso s brambory, cibulí a slaninou na špejlí s medovo-sojovou omáčkou podávejte s připraveným salátem z červeného zelí a salátové okurky.
Přátelé, přejeme vám všem dobrou chuť!