Tímto receptem si můžete vychutnat lahodné kuřecí prsa zapečená na smetaně s brambory. Pestrá kombinace chutí a vůní zaručuje, že tento pokrm se stane oblíbenou volbou pro rodinnou večeři nebo posezení s přáteli. S jednoduchým postupem a běžně dostupnými surovinami můžete připravit výtečné jídlo, které potěší chuťové buňky všech.
Co budeme potřebovat:
- 4 kuřecí prsa
- 500 g brambor (oloupaných a nakrájených na plátky)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 ml vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
- 50 g strouhaného sýra (např. eidam nebo plátkový ementál)
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
- Petrželka na ozdobu (nasekaná)
Jak budeme postupovat:
1) Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia.
2) Na pánvi zahřejte olej a máslo. Opečte kuřecí prsa z obou stran, dokud nezískají zlatavou barvu. Odstavte z pánve a nechte stranou.
3) Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Smažte, dokud cibule nezměkne a nezezlátne.
4) Přidejte bramborové plátky a smažte je spolu s cibulí a česnekem asi 5 minut, dokud se trochu nezměknou.
5) Nalijte vývar a smetanu ke šlehání do pánve. Přidejte sušený oregano, sůl a pepř podle chuti. Promíchejte a nechte krátce povařit.
6) Vložte kuřecí prsa zpět do pánve a zalijte je omáčkou se brambory. Zajistěte, aby byla omáčka dostatečně rovnoměrně rozložena.
7) Posypte směsí strouhaného sýra přes kuřecí prsa a brambory.
8) Přeneste pánev do předehřáté trouby a pečte přibližně 25-30 minut, nebo dokud kuřecí prsa nejsou propečená a sýr nezezlátne.
9) Po upečení vyjměte z trouby a nechte chvíli odpočinout.
10) Ozdobte nasekanou petrželkou a podávejte ještě teplé.