Připravte si borůvkovo-jahodovou bublaninu

Tento recept vám přináší jednoduchý a chutný způsob, jak využít čerstvé borůvky a jahody a připravit skvělou borůvkovo-jahodovou bublaninu. Tato lahodná sladkost je ideální na čerstvé letní ráno, odpolední svačinu nebo jako závěr dokonalého večeře. S pomocí běžných surovin, které najdete doma, a několika jednoduchých kroků se můžete ponořit do světa šťavnatého ovoce a nadýchaného těsta.

Bez ohledu na to, zda jste zkušený kuchař nebo začátečník, tento recept vám umožní vytvořit výbornou borůvkovo-jahodovou bublaninu, která potěší vaše chuťové buňky a rozveselí vaši rodinu či hosty. Připravte se na vůni sladkého těsta a explozi chutí, které vás přenesou do rajského ovocného ráje. Pojďme se pustit do pečení a vytvořit nezapomenutelný dezert, který si užijete s každým soustem!

Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková
Co budeme potřebovat:
  • 6 celých vajec
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek cukru
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek mléka
  • ½ hrnku oleje
  • Ovoce dle chuti (borůvky a jahody)

Jak budeme postupovat:

1) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

2) Ve velké míse vyšlehejte celá vajíčka s cukrem, dokud nezískáte pěnivou a světlou směs.

3) Přidejte prášek do pečiva a postupně vmíchejte hladkou mouku. Pokračujte střídavým přidáváním mléka a oleje, a to tak, aby se suroviny dobře spojily.

4) Omyjte a očistěte ovoce (borůvky a jahody). Můžete použít libovolné množství a poměr ovoce podle své chuti.

5) Přidejte ovoce do těsta a opatrně zamíchejte, aby se rovnoměrně rozložilo.

6) Vymažte a vysypte pečící formu a přeneste do ní těsto s ovocem.

7) Vložte formu do předehřáté trouby a pečte při 180 stupních Celsia po dobu asi 20 minut, nebo dokud bublanina nezíská zlatavou barvu a nevyroste.

8) Po upečení vyjměte bublaninu z trouby a nechte ji trochu vychladnout.

9) Nakrájejte na porce a servírujte teplou nebo studenou. Podávejte samotnou nebo s příchutí šlehačky, vanilkového krému nebo zmrzliny.

Tento recept vám umožní připravit vynikající borůvkovo-jahodovou bublaninu, kterou si můžete vychutnat jako sladký dezert nebo snídani.