Honí vás mlsná a rádi byste vyzkoušeli něco nového? Máte doma alespoň pár kousků jablek? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si totiž společně přichystáme smažená jablka obalená v těstíčku a cukru. Příprava této dobroty je časově nenáročná a velice snadná. Je to především díky foto receptu a video návodu. Tuto dobrotu máte připravenou opravdu rychle a díku tomu je tato dobrota skvělým tipem na pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Oslovili jsme vás touto dobrotou? Pojďme si tedy společně přichystat tyto smažená jablíčka obalená v těstíčku a cukru!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto masové polštářky!
Výborný recept na smažená jablka:
Co budeme potřebovat:
- 500 g hladké mouky
- 15 g suchého droždí
- 10 g prášku do pečiva
- špetku soli
- 3 PL cukru krystal
- 1 ks vajec
- 200 ml teplého mléka
- 3 ks jablek
Jak postupovat:
1) Začneme tím, že si smícháme všechny sypké přísady. Důkladně promícháme.
2) Dále přidáme vyšlehané vejce.
3) Nakonec přidáme mléko.
4) Vypracujeme si hezké hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočinout.
5) Po 30 minutách si těsto rozválíme na pomoučněném vále. Nyní začneme na těsto skládat oloupaná jablka.
6) Srolujeme do podoby rolády, poté jej potřeme vodou a trochu zmáčkneme aby nám jablka nevypadla. Nyní začneme krájet jednotlivé kousky.
7) Smažíme v oleji z obou stran dozlatova.
8) Na úplný závěr jednotlivé kousky obalíme v cukru.