Připravte si velmi chutné kuře ve smetanové omáčce snadno a rychle

Jednoduché potěšení! Křehké maso i smetanová omáčka jsou zhltnuty do poslední kapky! Dobrý oběd nebo večeře? Je to na vás, udělejte to! Bude vám určitě chutnat.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

  • přibližně 1 kg kuřecího masa (my jsme použili horní stehna, ale lze použít jakékoli části kuřete)
  • 1 cibule
  • 1-2 stroužky česneku
  • 100 g fermentované zakysané smetany
  • 2 lžíce mouky
  • 350 ml horké vody
  • 1 lžíce koření na kuřecí maso
  • sůl – podle chuti
  • 1/2 svazku zeleně
  • 15 g másla

Jak budeme postupovat:

1. Kuře omyjte a osušte papírovými utěrkami. V případě potřeby je nakrájejte na kousky.

2. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo. Osmažte v něm kousky masa: Na prudkém ohni z obou stran, až mírně zhnědnou.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu
Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Do pánve přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Míchejte.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Za častého míchání smažte, dokud cibule nezměkne a maso nepustí více šťávy.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Mezitím připravte omáčku: Do hluboké mísy dejte zakysanou smetanu, mouku, koření na kuře a horkou vodu. Dobře promíchejte stěrkou, aby se nevytvořily hrudky.

6. Omáčku nalijte do pánve.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Přidejte sůl podle chuti a prolisovaný nebo velmi jemně mletý česnek. Trochu promíchejte.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Kuřecí maso dusíme ve smetanové omáčce 20-25 minut na mírném ohni pod pokličkou a pravidelně mícháme.

9. Nakonec přidejte nakrájenou zeleninu. Promíchejte a pokrm vařte ještě 1-2 minuty. Odstavte z ohně.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Nechte mírně vychladnout.

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Pak podávejte s rýží, bramborovou kaší nebo přílohou, kterou máte rádi!

Kuře ve smetanové omáčce!
Zdroj: retete-usoare.eu