Jednoduché potěšení! Křehké maso i smetanová omáčka jsou zhltnuty do poslední kapky! Dobrý oběd nebo večeře? Je to na vás, udělejte to! Bude vám určitě chutnat.
Co budeme potřebovat:
- přibližně 1 kg kuřecího masa (my jsme použili horní stehna, ale lze použít jakékoli části kuřete)
- 1 cibule
- 1-2 stroužky česneku
- 100 g fermentované zakysané smetany
- 2 lžíce mouky
- 350 ml horké vody
- 1 lžíce koření na kuřecí maso
- sůl – podle chuti
- 1/2 svazku zeleně
- 15 g másla
Jak budeme postupovat:
1. Kuře omyjte a osušte papírovými utěrkami. V případě potřeby je nakrájejte na kousky.
2. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo. Osmažte v něm kousky masa: Na prudkém ohni z obou stran, až mírně zhnědnou.
3. Do pánve přidejte na kostičky nakrájenou cibuli. Míchejte.
4. Za častého míchání smažte, dokud cibule nezměkne a maso nepustí více šťávy.
5. Mezitím připravte omáčku: Do hluboké mísy dejte zakysanou smetanu, mouku, koření na kuře a horkou vodu. Dobře promíchejte stěrkou, aby se nevytvořily hrudky.
6. Omáčku nalijte do pánve.
7. Přidejte sůl podle chuti a prolisovaný nebo velmi jemně mletý česnek. Trochu promíchejte.
8. Kuřecí maso dusíme ve smetanové omáčce 20-25 minut na mírném ohni pod pokličkou a pravidelně mícháme.
9. Nakonec přidejte nakrájenou zeleninu. Promíchejte a pokrm vařte ještě 1-2 minuty. Odstavte z ohně.
10. Nechte mírně vychladnout.
11. Pak podávejte s rýží, bramborovou kaší nebo přílohou, kterou máte rádi!