Brambory 2x jinak: Bramborová omeleta na pánvi a zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce

Připravte se na kulinářskou inovaci s našimi bramborami 2x jinak! Začněte s lahodnou bramborovou omeletou, která se připravuje na pánvi a nabízí vám kombinaci výživných brambor s jemnými bylinkami a vajíčky. A pokračujte s chutnými zapečenými brambory v krémové houbové omáčce, která zahřeje vaše chuťové buňky. Zanechte konvenční bramborové přípravy a objevte nové možnosti s tímto vynikajícím bramborovým menu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Smažená bramborová omeleta na pánvi a zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce
Zdroj: Essen Rezepte

Recept č. 1

Zapečená bramborová omeleta na pánvi 

Co budeme potřebovat:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 brambory
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 1 šalotka nebo 1/2 červené cibule
  • 4 vejce
  • červená mletá paprika – podle chuti
  • 60 g čedar
  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si rozpálenou pánev s olejem a máslem, do které vsypte brambory nakrájené na kostičky, dochuťte je solí a černým pepřem – smažte na středním plameni 6-7 minut dozlatova.

2. Mezitím nakrájejte na jemno šalotku nebo 1/2 červené cibule a vsypejte ji k osmaženým bramborám na pánvi – promíchejte a smažte 3-4 minuty společně.

Smažená bramborová omeleta na pánvi a zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce
Zdroj: Essen Rezepte

3. Do misky rozklepnete vejce a zalijete je na osmažené brambory na pánvi, dochutíte je solí, černým pepřem, červenou sladkou paprikou, dále posypejte strouhaným cedrovým sýrem a nasekanou čerstvou petrželkou.

Smažená bramborová omeleta na pánvi a zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce
Zdroj: Essen Rezepte
Smažená bramborová omeleta na pánvi a zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce
Zdroj: Essen Rezepte

4. Potom ji přendejte na talíř, nakrájejte a podávejte je s láskou a skvělou chutí.

Smažená bramborová omeleta na pánvi a zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce
Zdroj: Essen Rezepte

Recept č. 2

Zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce

Co budeme potřebovat:

  • 1 střední cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 350 g žampionů
  • sůl – podle chuti
  • černý pepř – podle chuti
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 350 ml husté smetany
  • 3 velké brambory
  • 180 g sýra

Na zdobeni:

  • čerstvá petrželka

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si pánev s olejem a vsypte do ní nakrájenou cibuli nadrobno – na mírném ohni ji 2-3 minuty osmahněte a poté k ní přidejte houby nakrájené na půlměsíčky – společně povařte, pak dochuťte solí, černým pepřem, muškátovým oříškem a nakonec přilijte hustou smetanu – promíchejte a dále společně povařte.

2. Následné přidejte brambory nakrájené na kolečka – promíchejte a ještě je posypejte strouhaným sýrem – znovu promíchejte, pak přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 45 minut při 200 °C.

Smažená bramborová omeleta na pánvi a zapečené brambory v smetanovo-houbové omáčce
Zdroj: Essen Rezepte

3. Nakonec je ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s velkou láskou a chutí.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!