Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na chutnou krkovičku na červeném víně. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 5 cibule
- 50 ml oleje
Ostatní:
- 1 kg vepřová kotleta
- 5 g soli
- 3 g černý pepř
- 5 g sladká červená paprika
- 30 ml oleje
- 250 ml červené víno
Salát:
- 200 g bílého zelí
- 1 salátová okurka
- 3 g bazalky
- 10 ml oleje
- 10 ml vinného octu
- 50 g majonézy
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte na kolečka a pěkně ji rozprostřete na plech o rozměrech 35 x 35 cm a polijte olejem.
2. Vepřovou krkovičku nakrájejte na silnější plátky. Po obou stranách je osolte, opepřete a vyklepejte.
3. Plátky krkovičky položte do mísy a posypte je mletou červenou sladkou paprikou a polijte olejem. Promíchejte je rukou a pak je úhledně položte na cibuli na plechu a zalijte je červeným vínem.
4. Pečte v předehřáté troubě 35 minut při 180 °C.
5. Do jiné mísy dejte bílé zelí, nakrájenou okurku a posypejte bazalkou a solí. Přidejte olej, vinný ocet, majonézu a promíchejte. Salát je hotový!
6. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda je krkovička upečená, a pokud ano, vyjměte ji z trouby.
7. Podávejte ji s chutným čerstvým salátem, který jste si připravili a hlavně se skvělou chutí.
8. Dobrou chuť!