Zajímá Vás další skvělý recept, který je ideální jako pohoštění pro návštěvu nebo narozeninovou oslavu? Ukážeme Vám krok za krokem, jak připravit báječné a malinké vanilkové cheesecaky. Budete potřebovat pouze 6 ingrediencí! Při zdobení můžete projevit své tvůrčí schopnosti a fantazii. Tak jdeme na to!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sladké mini vanilkové cheesecaky:
Co budeme potřebovat:
Pro vrchní části:
- 140 g máslových sušenek
- 2 lžíce cukru
- 5 lžic rozpuštěného másla
Náplň:
- 460 g smetanového sýra (při pokojové teplotě)
- 2 vejce
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 140 g cukru
Jak budeme postupovat:
Připravte si směs na vršky:
1) Sušenky rozdrťte mixérem nebo kuchyňským robotem (pokud jej nemáte, vložte sušenky do plastového sáčku a rozdrťte je kuchyňským robotem na jemnou drť).
2) Do mísy dejte rozdrcené sušenky a cukr. Smíchejte dohromady.
3) Přidejte rozpuštěné máslo. Dobře promíchejte.
4) Směs rovnoměrně rozetřete do 12 formiček na muffiny, do kterých jste předtím vložili papírové košíčky na muffiny. Lžící nebo hrnkem ji dobře přitlačte, abyste vytvarovali vrcholky budoucích mini cheesecaků.
Připravte si náplň:
1) Smetanový sýr vložte do hluboké mísy. Mixérem šlehejte 2-3 minuty.
2) Přidejte cukr a vanilkový extrakt. Velmi dobře promíchejte (aby se cukr co nejlépe rozpustil, po malém promíchání ingrediencí přidejte vzniklou směs doprostřed mísy a znovu vyšlehejte).
3) Postupně (jedno po druhém) přidávejte vejce a pokaždé míchejte, dokud nevznikne hladká hmota.
4) Přeneste sýrovou směs do formiček na muffiny, rozdělte ji na stejné části a rovnoměrně rozetřete.
5) Mini cheesecaky pečte 20-22 minut v troubě předehřáté na 160 °C. Nepřepečte je, aby nebyly příliš suché: pokud jejich povrch začne praskat, nechali jste je v troubě příliš dlouho. Trochu se zvednou, ale po vychladnutí ztuhnou.
6) Mini cheesecaky nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté je dejte na několik hodin nebo přes noc do chladničky.
7) Pak je ozdobte podle libosti a s velkou chutí podávejte!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!