Připravte si dokonalé smetanové tagliatelle těstoviny s houbami a rajčaty a nadchněte své chuťové pohárky. Tato lahodná kombinace jemných tagliatelle, aromatických hub a sladkých rajčat v smetanové omáčce vás zaručeně okouzlí. Přidejte do svého jídelníčku toto výtečné italské jídlo a dopřejte si skutečnou pochoutku plnou bohatých chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smetanové tagliatelle těstoviny s houbami a rajčaty
Co budeme potřebovat:
- 1 cibule
- olej – na smažení
- 300 g kuřátka – (houby)
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 250 g těstovin – tagliatelle
- 250 g smetany na vaření
- 200 g cherry rajčat
- 1 svazek kopru
Jak budeme postupovat:
1. Cibuli nakrájejte nadrobno a dejte ji na pánev s rozehřátým olejem. Smažte 1 minutu.
2. Nakrájejte si houby a vložte je do pánve k cibuli. Smažte 4 minuty a míchejte. Osolte a opepřete.
3. Těstoviny tagliatelea nasypte do vroucí osolené vody a uvařte je podle pokynů na obalu. Nejlépe al dente.
4. Houby na pánvi zalijte smetanou na vaření a dobře promíchejte.
5. Cherry rajčátka rozkrojte na poloviny a přidejte je na pánev k ostatním ingrediencím. Vařte 2-3 minuty.
6. Kopr nakrájejte nadrobno a také ho přidejte do omáčky. Promíchejte.
7. Přidejte uvařené těstoviny a dobře promíchejte.
8. Podávejte s láskou, skvělou chutí a dobrým pocitem, jak skvěle jste to udělali.
9. Dobrou chuť!