Připravte si lahodné kuřecí prsa na pomerančích a medu a rozveselte svůj jídelníček tímto výjimečným pokrmem. Kombinace šťavnatého kuřecího masa, osvěžujícího pomeranče a sladkého medu vytvoří neodolatelnou chuťovou harmonii, která vás jistě překvapí. Přidejte do svého menu zdravé a chutné kuřecí prsa s exotickým nádechem pomerančů a sladkého medu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Kuřecí prsa na pomerančích a medu
Co budeme potřebovat:
- 4 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- červená mletá paprika – podle chuti
- 1 červená cibule
- 30 g másla
- 450 g rýže
- voda
- 4 stroužky česneku
- 1 větvička rozmarýnu
- 1 pomeranč
- med
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si 4 kuřecí prsa. Osolte, opepřete, z obou stran a posypte mletou červenou paprikou. Marinujte.
2. Červenou cibuli nakrájejte nadrobno. Do hrnce dejte smetanové máslo a přidejte cibuli. Smažte do měkka.
3. Pak přidejte rýži a promíchejte lžící. Zalijte vodou. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Přidejte stroužek česneku a snítku rozmarýnu. Nechte vařit. Nejlépe al dente.
4. Stroužky česneku rozdrťte a nasekejte najemno.
5. Připravte si pánev s máslem a přidejte nasekaný česnek. Smažte po dobu 0,5 minuty. Poté na pánev vložte marinovaná kuřecí prsa a smažte je 2 minuty z obou stran a přilijte med.
6. Nakrájejte pomeranč na kolečka, položte na kuřecí prsa jako ozdobu a přelijte je omáčkou.
7. Vložte je do předehřáté trouby a pečte 10 minut při 200 °C.
8. Po uplynutí doby zkontrolujte, zda jsou upečené, pokud ano. Vyjměte je z trouby.
9. Podávejte je na talíři s rýží, hlavně s velkou chutí a láskou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.
10. Dobrou chuť!