Nezapomenutelná romantická snídaně pro dva. Naservírujte na talíř chutnou vaječnou omeletu se zeleninou s použitím krupice. Neobvyklá ingredience se promění v gastronomický zážitek, kterého nebudete litovat. Můžete použít vše, co máte v lednici, záleží na vašich chutích a představivosti. Tak na příjemné ráno!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vaječná omeleta se zeleninou:
Co budeme potřebovat:
- 2 vejce
- 3 lžíce mléka
- 1,5 polévkové lžíce krupice
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- jeden svazek zeleně
- jedna tlustá klobása nebo polská klobása
- 70 g sýra
Jak budeme postupovat:
1) Vejce rozklepněte do hluboké mísy. Přidejte sůl a mletý černý pepř podle chuti, mléko a krupici. Míchejte metličkou nebo vidličkou do hladka.
2) Vzniklou směs na několik minut odstavte, aby krupice mírně nabobtnala.
3) Mezitím nakrájejte zeleninu nadrobno (my jsme použili petrželku) a sýr a salám nastrouhejte na velkém struhadle.
4) Do směsi vajec a krupice přidejte zeleninu, salám a polovinu sýra. Míchejte.
5) Rozpálenou pánev vymažte olejem. Polovinu směsi rovnoměrně rozetřete po povrchu. Smažte asi 2 minuty na mírném ohni pod pokličkou.
6) Poté posypeme polovinou zbylého strouhaného sýra. Srolujte ho a smažte 1 minutu z každé strany, aby se sýr uvnitř rozpustil.
7) Podobně postupujte se zbývající směsí a sýrem. Tím získáte druhou porci omelety.
8) Omeletu podávejte s velkou chutí!
Přejeme Vám a vašim blízkým dobrou chuť!