Bohatá a lahodná! Zeleninová polévka s masovými kuličkami

Máme pro Vás pochoutku, která Vám přiblíží Itálii, tato polévka se totiž podává na italských svatbách. Je vynikající a sytá. Ukážeme Vám krok za krokem, jak připravit tradiční zeleninovou polévku s masovými kuličkami a kapustou. Rozhodně stojí za to zkusit ji připravit.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Bohatá a lahodná! Zeleninová polévka s masovými kuličkami a kapustou
Zdroj: iStockphoto

Tradiční zeleninová polévka s masovými kuličkami:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 ks mrkve
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1/2 ks kapusty (nebo hlávkového salátu či čerstvého špenátu)
  • 2 litry kuřecího vývaru (bujónu)
  • 300 g těstovin

Masové kuličky: 

  • 400 g mleté krůtí maso
  • 100 g nastrouhaný parmazán
  • 50 g strouhanka
  • 1 kus vejce
  • 2 hřebíčky česneku
  • 1 hrst petrželky
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve nakrájejte zeleninu: cibuli nadrobno, mrkev na půlměsíčky, celer na kostičky a kapustu nebo hlávkový salát na plátky (pokud zvolíte špenát – ponechte celé listy)

2) Ve velkém hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli.

3) Když cibule zesklovatí, přidejte celer a mrkev. Restujte asi 2 minuty.

4) Zeleninu v hrnci zalijte vývarem, přiveďte k varu a vařte na mírném ohni.

5) V jiném hrnci uvařte těstoviny v osolené vodě doměkka, slijte je a dejte stranou.

6) Mezitím si připravte masové kuličky: v míse smíchejte mleté krůtí maso se sýrem, strouhankou, vejcem, prolisovaným česnekem, nasekanou petrželkou a kořením.

7) Z hmoty vytvarujte v dlaních kuličky o průměru asi 2 cm a přidejte je do vroucí polévky.

8) Jakmile se polévka opět začne vařit, přidejte kapustu / salát / špenát a vše společně vařte asi 20 minut. Odstavte z ohně a v případě potřeby osolte. Každou listovou zeleninu samozřejmě přidávejte v jinou dobu. Kapusta potřebuje celých 20 minut, hlávkový salát deset minut a špenát jen asi 2-3 minuty.

9) Podávejte tak, že na dno talíře položíte trochu těstovin a zalijete je horkou polévkou.

Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!