Toužíte po receptu, který by rozpaloval Vaše smysly a pálil Vaše chuťové pohárky? Dnes pro Vás jeden máme. Připravte si s námi konzervované chilli papričky v rajčatové omáčce. Můžete je přidat do různých druhů jídel nebo je podávat například se špízy, omáčkami na těstoviny apod. Nezabere Vám to mnoho času a jistě to oceníte.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Chilli papričky v rajčatové omáčce:
Co budeme potřebovat:
- 1 kg chilli papriček
- 2700 g masitých rajčat
- 100 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 100-150 g petržele
- 80-100 g česneku
- 2 polévkové lžíce nejodizované soli
- 2 lžíce cukru
Z těchto surovin získáte 4 sklenice o objemu 1 litr chilli papriček v rajčatové omáčce.
Jak budeme postupovat:
1) Rajčata zbavte slupky a nakrájejte je na kousky. Projeďte je mlýnkem na maso nebo je rozmixujte mixérem.
2) Do velkého hrnce nalijte rafinovaný slunečnicový olej a nastrouhaná rajčata. Za častého míchání vařte 20-30 minut od varu, dokud mírně nezhoustne, na mírném ohni.
3) Z chilli papriček částečně odkrojte ocásky. Pak je na 2-3 místech propíchněte vidličkou nebo lehce nařízněte nožem.
4) Jakmile je rajčatová omáčka hotová, přidejte do ní sůl a cukr. Míchejte.
5) Přidejte chilli papričky a nadrobno nasekanou petrželku. Vše promíchejte a vařte 5-7 minut, dokud papriky a petržel nezmění barvu a mírně nezměknou.
6) Přidejte česnek přes lis na česnek. Míchejte. Vše ještě 1-2 minuty povařte.
7) Chilli papričky s rajčatovou omáčkou přendejte do sterilizovaných sklenic.
8) Ihned přikryjte sterilizovanými víčky a pevně je uzavřete.
9) Otočte je dnem vzhůru a přikryjte teplou dekou, dokud zcela nevychladnou.
10) Výsledné sklenice uložte na skladovací místo.
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!