Pokrmy z kuřecího masa patří bezpochyby k nejoblíbenějším. Připravte si oběd jako od babičky v podobě pečených kuřecích stehen, která před pečením namarinujeme. Jejich chuť tak bude mnohem výraznější a lepší. Jsou aromatická, šťavnatá a křupavá. Podle tohoto receptu můžete v podstatě připravit jakoukoli část kuřecího masa!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená kuřecí stehýnka:
Co budeme potřebovat:
- 1200 g kuřecích nožiček (nebo kuřecích křídel)
- 3-4 lžíce kečupu
- 1 lžíce medu
- 8-10 stroužků česneku (nebo více)
- 1 lžička sladké nebo pálivé papriky
- 3 lžíce sójové omáčky
- sůl – podle chuti
- 2-3 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
- 1 lžička mletého černého pepře
Jak budeme postupovat:
1) Kuřecí nožky omyjte. Očistěte je od přebytečného tuku. Poté na každém z nich udělejte 3 řezy a nůž vložte až ke kosti.
2) Kuřecí nožky vložte do hluboké mísy. Podle chuti je osolte (upozorňujeme, že marináda obsahuje sójovou omáčku, je docela slaná).
Připravte marinádu:
1) Do mísy dejte kečup, mletý černý pepř, sladkou nebo pálivou papriku, sójovou omáčku, rafinovaný slunečnicový olej a prolisovaný nebo nahrubo utřený česnek. Velmi dobře promíchejte.
2) Kuřecí nožky přelijte vzniklou marinádou a rovnoměrně ji rozetřete po povrchu.
3) Zakryjte potravinovou fólií a nechte několik hodin nebo přes noc marinovat v chladničce.
4) Poté položte kuřecí nožky na plech vyložený pečicím papírem. Na povrch rozetřete část marinády, která zůstala v míse.
5) Přikryjte je kouskem pečicího papíru.
6) Pečte 40 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
7) Poté odstraňte pečicí papír z povrchu a potřete ho zbylou marinádou.
8) Pečte dalších 10-15 minut.
9) Kuřecí nožky podávejte s přílohou, kterou máte rádi!
Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!