Hovězí maso, které se rozplývá na jazyku. Připravte ho s cibulí a máslem!

Pokud nevíte, co připravit k obědu, zvolte hovězí maso. V dnešním receptu Vám prozradíme tajemství mimořádně křehkého hovězího masa připraveného na cibuli a másle. Kousky se Vám na talíři samy oddělí a i to nejtvrdší maso se Vám bude rozplývat v ústech. Podle chuti ho můžete podávat s rýží, brambory nebo jinou přílohou.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
hovězí maso dušené na cibuli a másle!
Zdroj: Pinterest.com

Dušené hovězí maso na cibulce:

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg hovězího masa
  • 400 g cibule
  • 100-150 g másla (82,5 % kvality)
  • 50 ml vody
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli (podle chuti)
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička 9% octa
  • 7 zrnek černého pepře
  • 2 jalovcové bobule

Jak budeme postupovat:

1) Maso nakrájejte na velké kousky kolmo k vláknu.

Tip: Neodstraňujte šlachy, protože maso se bude velmi dlouho dusit a omáčka je ještě chutnější.

2) Kousky masa položte na dno zapékací misky.

Hovězí maso, které se rozplývá na jazyku. Připravte ho s cibulí a máslem!
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Cibuli nakrájejte na malé kostičky, abyste ji necítili v konečném pokrmu. Můžete ji také nakrájet na velké kusy nebo kolečka, pokud rádi cítíte cibuli.

4) Do hrnce nalijte vodu a přidejte vrstvu cibuli a máslo nakrájené na kousky.

Tip: Zvolte velmi chutné máslo, které je základem tohoto pokrmu.

5) Přiklopte pokličkou a hrnec postavte na 1 hodinu na oheň. Maso by mělo jemně bublat.

Hovězí maso, které se rozplývá na jazyku. Připravte ho s cibulí a máslem!
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Česnek protáhněte malým struhadlem a nasekejte ho na malé kousky nebo půlky.

7) Přidejte zrnka černého pepře a zrnka pepře, česnek, cukr, sůl a ocet.

8) Pánev přikryjte pokličkou a maso několik minut poduste, cca dalších 60-90 minut v závislosti na tom, jak tvrdé je hovězí maso.

Tip: Krkovici je třeba vařit 90 minut a maso 2 hodiny a 15 minut.

Hovězí maso, které se rozplývá na jazyku. Připravte ho s cibulí a máslem!
Zdroj: Retete-usoare.eu

Dušené maso je velmi křehké, dalo by se jíst i rty! Hovězí maso podávejte s těstovinami, vařenými brambory nebo obilovinami.

Přejeme Vám a vašim blízkým dobrou chuť!