Pokud nevíte, co připravit k obědu, zvolte hovězí maso. V dnešním receptu Vám prozradíme tajemství mimořádně křehkého hovězího masa připraveného na cibuli a másle. Kousky se Vám na talíři samy oddělí a i to nejtvrdší maso se Vám bude rozplývat v ústech. Podle chuti ho můžete podávat s rýží, brambory nebo jinou přílohou.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Dušené hovězí maso na cibulce:
Co budeme potřebovat:
- 1 kg hovězího masa
- 400 g cibule
- 100-150 g másla (82,5 % kvality)
- 50 ml vody
- 3 stroužky česneku
- 1/2 lžičky soli (podle chuti)
- 1 lžička cukru
- 1 lžička 9% octa
- 7 zrnek černého pepře
- 2 jalovcové bobule
Jak budeme postupovat:
1) Maso nakrájejte na velké kousky kolmo k vláknu.
Tip: Neodstraňujte šlachy, protože maso se bude velmi dlouho dusit a omáčka je ještě chutnější.
2) Kousky masa položte na dno zapékací misky.
3) Cibuli nakrájejte na malé kostičky, abyste ji necítili v konečném pokrmu. Můžete ji také nakrájet na velké kusy nebo kolečka, pokud rádi cítíte cibuli.
4) Do hrnce nalijte vodu a přidejte vrstvu cibuli a máslo nakrájené na kousky.
Tip: Zvolte velmi chutné máslo, které je základem tohoto pokrmu.
5) Přiklopte pokličkou a hrnec postavte na 1 hodinu na oheň. Maso by mělo jemně bublat.
6) Česnek protáhněte malým struhadlem a nasekejte ho na malé kousky nebo půlky.
7) Přidejte zrnka černého pepře a zrnka pepře, česnek, cukr, sůl a ocet.
8) Pánev přikryjte pokličkou a maso několik minut poduste, cca dalších 60-90 minut v závislosti na tom, jak tvrdé je hovězí maso.
Tip: Krkovici je třeba vařit 90 minut a maso 2 hodiny a 15 minut.
Dušené maso je velmi křehké, dalo by se jíst i rty! Hovězí maso podávejte s těstovinami, vařenými brambory nebo obilovinami.
Přejeme Vám a vašim blízkým dobrou chuť!