Tento dezert není třeba popisovat slovy, musíte ho ochutnat. Připravte sladkou pochoutku, kterou Vaše děti ocení zejména díky její mléčné chuti. Na dnešním seznamu pečení je úžasný kinder mléčný řez s čokoládou a mascarpone. Pokud máte za rohem návštěvu, potěšte ji tímto rychlým a sladkým dezertem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Chutný kinder mléčný řez s mascarpone:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru
- 8 g vanilkového cukru
- 5 lžic mouky
- 10 g prášku do pečiva
- 2 lžíce kakaového prášku
- 4 lžíce horké vody
- 3 lžíce rafinovaného slunečnicového oleje
Na krém:
- 500 ml smetany ke šlehání min. 30 %
- 250 g mascarpone
- 100 g bílé čokolády
Na polevu:
- 150 g mléčné čokolády
- 30 ml mléka
Ostatní:
- 100 g mléčné čokolády
Jak budeme postupovat:
Připravte těsto:
1) Oddělte bílky a žloutky tak, aby se žádný žloutek nedostal do bílků.
2) Žloutky a cukr dejte do hluboké mísy. Šlehejte je mixérem 2 minuty, dokud nezmění barvu na nadýchanou a bělavou.
3) Vmíchejte vanilkový cukr, prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem, teplou vodu a rafinovaný slunečnicový olej. Smíchejte do hladka.
4) Vložte bílky do čisté, suché mísy. Šlehejte mixérem na vysoké otáčky po dobu 10 minut, dokud se nevytvoří tuhé špičky.
5) Připravené těsto přeložte do bílkové pěny. Mixérem na nízkých otáčkách rozmixujte do hladka.
6) Těsto přeneste na obdélníkový plech (30 x 40 cm) vyložený pečicím papírem. Rovnoměrně rozetřete.
7) Pečivo pečte 15 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Zkontrolujte propečení párátkem.
8) Nechte těsto zcela vychladnout. Poté je vyjměte z pánve a rozkrojte napůl (křížem).
Připravte krém:
1) Smetanu ke šlehání (studenou, právě vytaženou z lednice) vyšlehejte mixérem na vysoké otáčky, dokud se neobjeví tuhé špičky.
2) Přidejte mascarpone, rozpuštěnou a mírně vychlazenou bílou čokoládu. Mixujte do hladka při nízkých otáčkách mixéru.
Sestavte dort:
1) Polovinu krému rovnoměrně rozetřete na jeden z vrcholů.
2) Povrch první vrstvy krému posypeme 100 g mléčné čokolády nastrouhané na velkém struhadle. Rovnoměrně rozetřete.
3) Čokoládovou vrstvu pokryjte zbylým krémem.
4) Na dort položte druhou vrstvu.
5) Okraje dortu uhlaďte ostrým nožem. Poté je položte na talíř.
Připravte si polevu:
1) Nalámanou čokoládu a mléko dejte do hrnce. Za stálého míchání zahřívejte, dokud se čokoláda zcela nerozpustí.
2) Polevu nechte vychladnout, dokud není teplá. Poté ji rovnoměrně rozetřete po povrchu a okrajích dortu.
3) Dejte koláč na 60 minut do mrazáku.
4) Pak ji naporcujte a s velkou chutí podávejte!
Přejeme Vám i vašim blízkým dobrou chuť!