Žádné pečení! Nepečený kávově – karamelový cheesecake s arašídy

Rychlý, neobyčejně jemný a chutný dezert! Připravte si úžasně chutný kávově-karamelový cheesecake s arašídy, který se skládá z kávového sušenkového základu, lahodné tvarohové náplně a vrstvy karamelové polevy. A to vše bez nutnosti pečení! Jednoduše se Vám rozplyne v ústech! Nikoho nenechá lhostejným!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

Nepečený kávově-karamelový cheesecake:

Co budeme potřebovat:

Na základ:

  • 200 g měkkých sušenek
  • 30 g másla
  • 70-80 ml ledové kávy (slazené nebo neslazené – podle chuti, v závislosti na sladkosti sušenek)

Na náplň:

  • 2 vejce
  • 2 polévkové lžíce škrobu
  • 10 g vanilkového cukru
  • 500 ml mléka
  • jednu plechovku karamelizovaného kondenzovaného mléka
  • 180 g sladkého kravského sýra
  • 20 g želatiny
  • 120 ml neslazené studené kávy

Na karamelovou vrstvu:

  • 1 lžička želatiny + 3 lžíce mléka
  • 1 lžička mouky
  • 5 lžiček cukru
  • 30 g másla
  • 100 ml mléka
  • 100 g pražených arašídů

Dezert jsme připravili v kulatém kruhu o průměru 22 cm.

PŘÍPRAVA:

Připravte těsto:

1) Sušenky rozdrťte mixérem, mlýnkem nebo twisterem. Měly by se proměnit ve velmi malé kousky. Vložte je do hluboké mísy.

2) Přidejte rozpuštěné máslo. Trochu promíchejte.

3) Postupně přidávejte studenou kávu a rukama vše prohněťte. Měli byste získat tvárné složení, podobné plastelíně.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu
Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Rovnoměrně ji rukama rozetřete na talíř, na kterém budete koláč podávat, do kruhu. Povrch uhlaďte lžící, abyste získali pěkný dezert. Bohužel jsme zapomněli kruh vyložit proužky pečicího papíru nebo acetátové fólie, aby se koláč zevnitř lépe vyjímal.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Uložte do chladničky.

Připravte náplň:

1) Rozpusťte želatinu ve studené kávě a nechte ji hydratovat (dodržujte dobu uvedenou na obalu).

2) Vejce, škrob a vanilkový cukr dejte do hrnce se silným dnem. Postupně přidávejte mléko a velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Smetanu vařte 1-2 minuty od okamžiku, kdy se objeví první bublinky, na mírném ohni za stálého míchání. Měla by zhoustnout.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

4) Vroucí smetanu přelijte do hluboké mísy a šlehejte 1-2 minuty mixérem na vysoké otáčky. Pak do něj postupně (po lžících) přidávejte zkaramelizované kondenzované mléko a pokaždé míchejte, dokud nebude hladké.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Přidejte sladký tvaroh. Mixérem rozmixujte do hladka. Pokud je sýr zrnitý, přeceďte ho přes jemné síto nebo ho předem rozmixujte mixérem.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu
Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Želatinu rozpusťte na mírném ohni, ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, ale dávejte pozor, aby se nerozvařila. Nechte ji mírně vychladnout a poté ji mixérem vmíchejte do krému.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu
Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Vzniklou směs přeneste do formy na sušenky uvnitř kruhu. Rovnoměrně rozetřete.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Koláč nechte 60 minut v chladničce.

Připravte karamel:

1) Rozpusťte želatinu ve studeném mléce a nechte ji hydratovat (podle doby uvedené na obalu).

2) Mouku osmažte na pánvi se silným dnem nebo na roštu dozlatova.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

3) Přidejte máslo. Míchejte.

4) Přidejte cukr. Velmi dobře promíchejte a počkejte, až se začne rozpouštět. Za stálého míchání ji zahřívejte, dokud se nezmění v hladký jantarový karamel. Důležité je, aby se cukr nepřipálil a nevznikl hořký karamel.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

5) Postupně přidávejte horké mléko a pokaždé míchejte do hladka.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

6) Karamel odstavte z ohně a za stálého míchání jej nechte mírně vychladnout (na 65-70 °C). Poté do něj přidejte hydratovanou želatinu a míchejte, dokud se zcela nerozpustí (pokud přidáte želatinu do karamelu příliš horkou, ztratí své želírovací vlastnosti).

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

7) Přidejte pražené a vyloupané arašídy. Míchejte.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

8) Jakmile karamel trochu vychladne (už se nesmaží), rovnoměrně ho rozetřete přes povrch náplně.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

9) Dort uložte do chladničky alespoň na 3 hodiny nebo přes noc.

10) Odstraňte kroužek a fólii nebo papír z okolí dortu. Od stěn dortu jsme ji oddělili tenkým nožem.

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

11) Dort s velkým potěšením naporcujte a podávejte!

Žádné pečení! Nepečený kávově-karamelový cheesecake s arašídy
Zdroj: Retete-usoare.eu

Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!