Připravte si k večeři tento lahodný zapékaný bramborový koláč, který bude obohacen o zeleninu a párky. Recept je velmi podobný francouzským bramborám s jemnými změnami. Chuť je však stejně úžasná a příprava Vám nezabere mnoho času. Rozhodně neváhejte a vyzkoušejte ho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborový koláč se zeleninou a párky:
Co budeme potřebovat:
- 2 velké brambory
- 300 g párků
- 6 vajec
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- zelená cibule – podle chuti
- olivový olej – na smažení a vymazání tácu
- 1-2 lžíce strouhanky
Jak budeme postupovat:
1) Nakrájejte brambory na kostičky a osmažte je na troše oleje dozlatova.
2) Párky nakrájejte na silná kolečka a přidejte je na pánev. Míchejte. Smažte je spolu s bramborami, dokud nezačnou hnědnout.
3) Brambory a párky přendejte do mísy.
4) Vejce vyšlehejte metličkou do hladka. Podle chuti je osolte, přidejte mletý černý pepř a nasekanou zelenou cibuli. Míchejte.
5) Hlubokou pánev vymažte olejem. Posypte je strouhankou.
6) Brambory a párky rozložte na připravenou pánev.
7) Nalijte na ně vaječnou směs.
8) Pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
9) Přeneste na talíř.
10) Porcujte a s chutí podávejte!
Přejeme Vám a vašim blízkým dobrou chuť!