Tento recept na kuřecí směs se zeleninou na jemné rýži je skvělou volbou pro všechny milovníky chutných a zdravých jídel. Směs kuřecího masa, zeleniny a aromatických omáček vytváří lahodnou kombinaci chutí a textur, která vás rozhodně nadchne. Kuřecí maso je orestované spolu se zeleninou, jako jsou mrkev, bílá a červená paprika a červená cibule. Omáčka je bohatá díky světlé a tmavé sojové omáčce, které jí dodávají výraznou chuť. Omáčka se zahustí solamylem, aby získala požadovanou konzistenci.
Co budeme potřebovat:
- Kuřecí maso (nakrájené na kousky)
- Olej (pro orestování)
- Česnek (nasekaný)
- Mrkev (na tenké plátky)
- Sůl (podle chuti)
- Pepř (podle chuti)
- Svetlá sojová omáčka
- Bílá paprika (nakrájená na plátky)
- Červená paprika (nakrájená na plátky)
- Červená cibule (nakrájená na tenké plátky)
- Voda
- Tmavá sojová omáčka
- Solamyl (na zahuštění omáčky)
- Jemná rýže (připravená dle návodu na obalu)
Jak budeme postupovat:
1) Rozpalte trochu oleje na pánvi a přidejte nasekaný česnek. Orestujte ho, dokud nezačne vonět a získá zlatavou barvu.
2) Přidejte nakrájené kuřecí maso a orestujte ho, dokud není zcela propečené. Přidejte mrkev a dochuťte solí, pepřem a světlou sojovou omáčkou. Pokračujte v pečení, dokud není maso hotové a mrkev křupavá.
3) Přidejte na pánvi bílou a červenou papriku, červenou cibuli a pokračujte v orestování. Přidejte trochu vody, aby se vytvořila šťáva. Nalijte tmavou sojovou omáčku a nechte omáčku krátce provařit.
4) Omáčku můžete zahustit solamylem, abyste dosáhli požadované konzistence. Přidejte solamyl postupně, za stálého míchání, dokud se omáčka nezahustí.
5) Mezitím připravte si jemnou rýži dle návodu na obalu.
6) Hotovou kuřecí směs se zeleninou podávejte s jemnou rýží. Na talíři nejprve rozprostřete porci rýže a nahoře naložte výtečnou směs kuřecího masa s křupavou zeleninou.