Oslnivý pomerančový piškotový dort s krémem mascarpone

Připravte se na dokonalou sladkou chuťovku s naším receptem na pomerančový piškotový dort s krémem mascarpone. Tento dort je naprosto ohromující kombinací jemného piškotového korpusu, svěžího pomerančového krému a bohatého krému mascarpone. Piškotový korpus je vláčný a nasáklý pomerančovou šťávou, která dodává dortu svěžest a osvěžující citrónový nádech. Krém mascarpone přidává do každého soustu bohatou a krémovou chuť, která se dokonale snoubí s pomerančovým krémem. Tento dort je doslova sladkým snem pro vaše chuťové pohárky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone

Co budeme potřebovat:

  • 180 g sušenek (dlouhé piškoty)
  • 250 ml pomerančové šťávy

Pomerančový krém z čerstvých pomerančů:

  • 500 ml pomerančové šťávy
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 20 g másla

Mascarpone krém:

  • 500 ml mléka
  • 10 g vanilkového cukru
  • 4 lžíce cukru
  • 4 lžíce kukuřičného škrobu
  • 20 g sýru mascarpone

Poleva:

  • 50 g sýru mascarpone
  • 200 ml smetany ke šlehání oslazené

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si kulatou formu naskládejte do ní dlouhé piškoty namočené v pomerančové šťávě a nezapomeňte na okraje.

Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

2. Následně jsi připravte 2 malé hrnce na krémy:

3. Do prvního hrnce nalijte vymačkanou šťávu z čerstvých pomerančů, přisypte cukr, kukuřičný škrob – rozmíchejte metličkou, vařte na mírném ohni a před zhoustnutím přidejte máslo – promíchejte a vařte do zhoustnutí.

4. Do druhého hrnce nalijte mléko, přisypte vanilkový cukr, cukr, kukuřičný škrob – rozmíchejte metličkou, vařte na mírném ohni a před zhoustnutím přidejte mascarpone – promíchejte a vařte do zhoustnutí.

Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

5. Nejprve na piškoty nalijte krém z mascarpone, následně vytvořte spirálu s pomerančovým krémem, nechejte trochu vychladnout a uložte do lednice na 4 hodiny ztuhnout.

Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

6. Mezitím dejte do mísy mascarpone a oslazenou šlehačku – vyšlehejte a poté naneste na ztuhlý dort z lednice. Celý ho obalte a navrch ozdobte nastrouhanou pomerančovou kůrou.

Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba
Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba
Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

7. Podávejte ho s láskou a úsměvem na tváří.

Piškotový dort s pomerančovým krémem a krémem mascarpone
Zdroj: Fatto in Casa da Alba

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: