Jahodové mlsání – rychlý a snadný dezert

Jahodové mlsání je jednoduchý, sladký a svěží dezert, kterým si můžete osladit své chvíle. Jeho vrstvená struktura a kombinace jahod a pudinkového želé vytváří lahodnou a osvěžující chuťovou kombinaci. Připravte si tento jednoduchý a rychlý dezert a vychutnejte si ho s rodinou a přáteli.

jahodové mlsání – rychlý a snadný dezert
Zdroj: instagram.com/dobrovolnamartaa/

Recept na jahodové mlsání:

Co budeme potřebovat:
  • 4 vejce
  • 200 g cukru
  • 100 ml oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • Jahody
  • Pudinkové želé
  • 1/2 l vody
  • 4 lžíce cukru
  • 1 vanilkový pudinkový prášek

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve ve velké míse vyšlehejte 4 vejce s 200 g cukru a 100 ml oleje, dokud nedosáhnete pěny.

2) Postupně vmíchejte 200 g hladké mouky a prášek do pečiva do vaječné směsi. Míchejte, dokud nedostanete hladké těsto bez hrudek.

3) Nalijte těsto na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech. Rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy.

4) Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 15 minut, nebo dokud se moučník zlatavě nezbarví a těsto je propečené. Použijte špejli nebo nůž, abyste zkontrolovali, zda je uvnitř těsta suché.

5) Po upečení moučníku ho nechte lehce vychladnout. Pokud máte rádi teplý dezert, můžete pokračovat ihned.

6) Na upečený moučník nakrájejte čerstvé jahody a rovnoměrně je rozložte po celém povrchu.

7) Připravte pudinkové želé podle návodu na obalu. Do 1/2 litru vody přidejte 4 lžíce cukru a vanilkový pudinkový prášek. Vařte podle instrukcí na obalu, ale namísto mléka použijte vodu.

8) Jakmile je pudinkové želé připravené a ještě tekuté, opatrně ho nalijte na moučník se jahodami. Rovnoměrně jej rozetřete po celém povrchu.

9) Nechte moučník s jahodami a pudinkovým želé ztuhnout a vychladnout. Lze jej servírovat jak teplý, tak i studený.

Tříbarevné řezy – Magická kombinace chuti a barev, která rozjasní váš dezertní svět