Bramborové placky plněné kuřecím masem se připravují z jednoduchých surovin, které najdete prakticky v každé kuchyni. Jsou křehké a šťavnaté. Můžete připravit několik placek najednou a zmrazit je jako polotovar: pak je stačí vyndat z mrazáku a ohřát. Doporučujeme je vyzkoušet!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Bramborové placky s kuřecím masem
Co budeme potřebovat:
Na bramborovou směs:
- 200 g brambor
- 200 ml mléka
- 1 stroužek česneku
- 2 vejce
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- zelenina – podle chuti
- 6 lžic mouky
Na nádivku:
- 200 g mletého kuřecího masa
- 1 vejce
- sůl, mletý černý pepř – podle chuti
- zelenina – podle chuti
Ostatní:
- olej a máslo – na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Připravte bramborovou směs: Syrové brambory a stroužek česneku nastrouhejte na malém struhadle. Vložte je do hluboké mísy.
2. Přidejte mléko, vejce, nasekanou zeleninu, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Míchejte metličkou do hladka.
3. Vmíchejte prosátou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.
4. Připravte náplň: Do mísy dejte mleté kuřecí maso, vejce, sůl, mletý černý pepř a nasekanou zeleninu podle chuti. Velmi dobře promíchejte.
5. Rozpálenou pánev vymažte trochou oleje. Rozetřete na něj asi 2 cm bramborového těsta, aby vypadalo jako tenká kulatá placka. Smažte na mírném ohni.
6. Poté ho překlopte na druhou stranu a potřete tenkou vrstvou náplně.
7. Jakmile placka zhnědne i z druhé strany, otočte ji masovou vrstvou dolů a pokračujte ve smažení, dokud není maso hotové. Poté ho překlopte na talíř a stočte do rolády.
8. Podobně postupujte při přípravě všech placek.
9. Před podáváním osmažte placky na malém množství másla z obou stran dozlatova.
10. Podávejte se zakysanou smetanou!
Přejeme dobrou chuť!