Bramborové placky s kuřecím masem – recept pro každého kuchaře

Bramborové placky plněné kuřecím masem se připravují z jednoduchých surovin, které najdete prakticky v každé kuchyni. Jsou křehké a šťavnaté. Můžete připravit několik placek najednou a zmrazit je jako polotovar: pak je stačí vyndat z mrazáku a ohřát. Doporučujeme je vyzkoušet!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

Bramborové placky s kuřecím masem

Co budeme potřebovat:

Na bramborovou směs:

  • 200 g brambor
  • 200 ml mléka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 vejce
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • zelenina – podle chuti
  • 6 lžic mouky

Na nádivku:

  • 200 g mletého kuřecího masa
  • 1 vejce
  • sůl, mletý černý pepř – podle chuti
  • zelenina – podle chuti

Ostatní:

  • olej a máslo – na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Připravte bramborovou směs: Syrové brambory a stroužek česneku nastrouhejte na malém struhadle. Vložte je do hluboké mísy.

2. Přidejte mléko, vejce, nasekanou zeleninu, sůl a mletý černý pepř podle chuti. Míchejte metličkou do hladka.

3. Vmíchejte prosátou mouku. Velmi dobře promíchejte, aby nezůstaly žádné hrudky.

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Připravte náplň: Do mísy dejte mleté kuřecí maso, vejce, sůl, mletý černý pepř a nasekanou zeleninu podle chuti. Velmi dobře promíchejte.

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Rozpálenou pánev vymažte trochou oleje. Rozetřete na něj asi 2 cm bramborového těsta, aby vypadalo jako tenká kulatá placka. Smažte na mírném ohni.

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu
Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Poté ho překlopte na druhou stranu a potřete tenkou vrstvou náplně.

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu
Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Jakmile placka zhnědne i z druhé strany, otočte ji masovou vrstvou dolů a pokračujte ve smažení, dokud není maso hotové. Poté ho překlopte na talíř a stočte do rolády.

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu
Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

8. Podobně postupujte při přípravě všech placek.

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

9. Před podáváním osmažte placky na malém množství másla z obou stran dozlatova.

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Podávejte se zakysanou smetanou!

Bramborové placky s kuřecím masem!
Zdroj: retete-usoare.eu

Přejeme dobrou chuť!