Vítejte ve světě čokoládových lahůdek, kde se snoubí dokonalá sladkost a jemnost. V dnešním článku vám přinášíme dva neodolatelné recepty, které vám rozzáří chuťové pohárky. Čokoládový dort s bílkovým-kakaovým krémem je proslulý svou krémovitostí a bohatou čokoládovou chutí. Sušenková čokoládová kostka s jemným krémem zase přináší svůdnou kombinaci křupavého a krémového. Připravte se na sladkou symfonii a vydejte se na cestu do čokoládového ráje.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládový dort s bílkovým-kakaovým krémem a sušenková čokoládová kostka s jemným krémem
Recept č. 1
Co budeme potřebovat:
- voda – na zmrznutí
- 300 g mléčné čokolády
Krémy:
- 6 vaječných bílků
- 150 g moučkového cukru
- 20 g kakaa
- 60 g vody
- 10 g želatiny
Ostatní:
- 120 g sušenek
- 50 g rozpuštěného másla
- 20 g rozpuštěné čokolády
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si obdélníkovou misku, nalijte do ní vodu a vložte do ní 2 vidličky oproti sebe a nechte zmrazit v mrazáku.
2. Nasekanou mléčnou čokoládu nasypte do hrnce a na mírném ohni ji vařte, do zhoustnutí.
3. Uvařenou čokoládu nalijte do podobné formy, jakou jste použili na zmražení a následně pomocí zmražené kostky vytvarujte tvar čokoládové misky.
4. Potom oddělte bílky od žloutek – vyšlehejte bílky a postupně přisypávejte moučkový cukr – šlehejte, dokud nevznikne pěkná bílá pěna – vrcholky.
5. Do sklenice jsi nalijte vodu a nasypte do ní želatinu – postupně ji přilívejte do vyšlehané pěny.
6. Potom 1/2 pěny odeberte a do pěny přisypávejte kakaový prášek – šlehejte.
7. Do čokoládové misky jsi nalijte vyšlehaný krém z bílek a na něj nalijte vyšlehaný kakaový krém – potup zopakujte a pomocí špejle vytvarujte na krému vzory.
8. Do další misky si rozlámejte piškoty, přilijte rozpuštěné máslo – promíchejte a poté nalijte rozpuštěnou čokoládu – dobře promíchejte, rozetřete na krém a uložte na několik minut do lednice.
9. Po vyjmutí z lednice překlopte na druhou stranu a nakrájejte.
10. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám všem dobrou chuť!
Recept č. 2
Co budeme potřebovat:
- 50 ml mléka
- 100 g sušenek
Krém:
- 180 g másla
- 100 g kondenzovaného mléka
- 150 g vody
- 300 g cukru
- 5 g vanilkového cukru
- 10 g agaru
- 4 vaječné bílky
- 10 ml citronové šťávy
Poleva:
- 150 g mléčné čokolády
- 5 g rostlinného oleje
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si formu položenou na talíř a naskládejte do ní piškoty namočené v mléce pěkně vedle sebe.
2. Do nádobky jsi dejte máslo – vyšlehejte a poté k němu přilijte kondenzované mléko – pokračujte ve šlehání.
3. Do hrnce nalijte vodu a přisypejte cukr, vanilkový cukr, agar – zamíchejte a vařte na mírném ohni, dokud se nevytvoří první bublinky.
4. V míse si vyšlehejte bílky – přilijte citronovou šťávu a postupně přidávejte máslový krém.
5. Krém nalijte na sušenky, dejte na několik minut do lednice ztuhnout a poté vyjmete z formy.
6. Mléčnou čokoládu nalijte do hrnce – vařte ji na mírném ohni a ke konci přilijte olej – vařte do zhoustnutí.
7. Uvařenou čokoládu následně nalijte na krém, nechte trochu vychladnou a uložte do lednice na ztuhnutí.
8. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!