Připravte se na lahodnou a sytou pochoutku s našimi pečenými kuřecími stehny ve smetanovo-citrónové omáčce. Křehká a šťavnatá kuřecí stehna se směsí smetany a svěžího citrónu vytvoří neodolatelnou kombinaci chutí. A aby toho nebylo málo, přidáme parmazánem posypané pečené brambory, které zaručeně rozproudí chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená kuřecí stehna ve smetanovo-citrónové omáčce s parmazánovými pečenými bramborami
Co budeme potřebovat:
- 80 g másla
- 800 g kuřecí stehna
Omáčka:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 10 g mouky
- 200 ml sladká smetana na vaření
- 200 ml kuřecí vývar
- 1 citron
Pečené brambory:
- 500 g brambor
- 20 ml oleje
- 5 g soli
- 3 g černý pepř
- 5 g provensálské bylinky
- 30 g strouhanka s nastrouhaným parmazánem
Na zdobení:
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte jsi pánev s s rozehřátým máslem položte do ní kuřecí stehna pěkně vedle sebe a smažte na středním ohni 10 minut z každé strany.
2. Po usmažení je položte na talíř a do stejné pánve vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a smažte 3-4 minuty na mírném ohni, pak k ní přidejte přelisovaný česnek -promíchejte, přisypejte mouku – opět promíchejte, poté přilijte sladkou smetanu – promíchejte a zalijte vývarem – pokračujte v míchání – společně vařte a omáčka je hotová!
3. Následně do omáčky položte kuřecí stehna a citronové půlměsíčky.
4. Mezitím nakrájejte omyté brambory na půlměsíčky a dejte je na plech, pak je pokapejte olejem, dochuťte solí, černým pepřem, provensálskými bylinkami – promíchejte a nakonec posypejte strouhankou smíchanou se strouhaným parmazánem.
5. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C.
6. Nakonec ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou a podávejte je s láskou a grácií.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!