Jednoduchý jahodový dort se šlehačkou a zakysanou smetanou

Dnes vám představujeme recept na osvěžující jahodový dort se šlehačkou a zakysanou smetanou. Tento dort je dokonalou kombinací sladké a kyselé chuti, která vás okouzlí svou jednoduchostí i výslednou lahůdkou.

Tento jahodový dort je ideální volbou pro oslavu nebo sladkou tečku po výtečném jídle. Nechte ho vychladnout v lednici, aby krém ztuhl a chutě se spojily do dokonalé harmonie. Ať už si dort dopřejete sami nebo ho připravíte pro své blízké, jistě vám přinese radost a chuťové potěšení.

jednoduchý jahodový dort se šlehačkou a zakysanou smetanou
Zdroj: Jana Spurná

Recept na jahodový dort se šlehačkou a zakysanou smetanou:

Co budeme potřebovat:
  • 2 vysokoprocentní šlehačky
  • Moučkový cukr (dle chuti)
  • 2 zakysané smetany
  • Máslo (na vymazání formy)
  • Kokos (na vysypání formy)
  • Piškoty
  • Jahody

Jak budeme postupovat:

1) Nejprve šlehejte 2 vysokoprocentní šlehačky do tuha. Přidávejte postupně moučkový cukr podle své chuti a šlehejte, dokud nezískáte požadovanou sladkou šlehačkovou pěnu.

2) Přidejte 2 zakysané smetany ke šlehačce a opatrně je promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily. Vznikne vám krém s kombinací šlehačky a zakysané smetany.

3) Vymažte dortovou formu máslem a vysypte ji kokosem, aby se dort nelepil na dno a stěny formy.

4) Na dno formy naskládejte vrstvu piškotů.

5) Na vrstvu piškotů nanesete část připraveného krému a rovnoměrně ho rozetřete.

6) Na krém položte nakrájené jahody. Můžete je uspořádat podle svého gusta a zajistit, aby byly rovnoměrně rozložené.

7) Opakujte postup s další vrstvou piškotů, krému a jahod, a pokračujte, dokud nevyužijete všechny ingredience. Na vrcholu by měl být krém.

8) Hotový dort dejte do lednice a nechte ho ztuhnout. Doporučuje se nechat dort v lednici minimálně několik hodin, nejlépe přes noc.

9) Po dostatečném ztuhnutí můžete dort vyjmout z formy a podávat. Ozdobte ho podle své fantazie, například jahodami nebo další šlehačkou.

Připravte si také – Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou

Tento jednoduchý jahodový dort s šlehačkou a zakysanou smetanou je svěží a lahodnou pochoutkou pro všechny, kteří milují kombinaci jahod a šlehačky. Bude skvělým doplňkem jakéhokoli oslavovaného stolu nebo jen pro potěšení své rodiny a přátel.