Ochutnejte ledové likérové špičky s jemným krémem: Osvěžující rozkoš pro chuťové pohárky!

Připravte se na osvěžující chuťový zážitek s našimi ledovými likérovými špičkami s jemným krémem. Tyto lahodné zmrzlinové špičky jsou perfektní volbou pro milovníky kombinace alkoholu a sladkého dezertu. Svěží a zmrzlé likéry se snoubí s jemným krémem, vytvářející jedinečnou harmonii chutí. Tyto ledové špičky jsou ideální pro osvěžení v letních dnech nebo jako lahodný dezert po jídle. Připravte si tyto vynikající ledové likérové špičky s jemným krémem a dopřejte si osvěžující rozkoš pro své chuťové pohárky.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Ledové likérové špičky s jemným krémem
Zdroj: LiViera Desserts

Ledové likérové špičky s jemným krémem

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 3 žloutky
  • 3 vaječné bílky + 85 g krystalového cukru
  • 65 g hladké mouky
  • 9 g prášek Zlatý klas/kukuřičný škrob

Čokoládová poleva:

  • 200 g hořké čokolády – (54,5 %)
  • 70 g kokosového oleje

Krém:

  • 700 ml mléka
  • 130 g krystalového cukru
  • 10 g vanilkového cukru
  • 100 g prášku Golden cob/kukuřičný škrob

Krém na špičky:

  • 300 g másla
  • 300 g margarínu – (Hera)
  • 40 g kakaa

Likérová náplň:

  • 120 ml kondenzovaného mléka – (Piknik)
  • 120 ml vaječného likéru

Jak budeme postupovat:

1. Připravte si plech vyložený pečicím papírem a pomocí kroužku a tužky nakreslete kolečka vedle sebe.

2. Ve dvou miskách oddělte žloutky od bílků. Nejprve ušlehejte bílky a za stálého šlehání přisypávejte cukr – šlehejte do krásné bílé pěny.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

3. Pak část vyšlehané pěny přidejte ke žloutkům do misky – promíchejte a směs vlijte do do vyšlehaných bílků – dále míchejte a pak nasypejte hladkou mouku a prášek Zlatý klas/kukuřičný škrob – opět promíchejte.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts
Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

4. Těsto přendejte do zdobicího sáčku a pomocí sáčku tvarujte kolečka na pečicím papíru pěkně vedle sebe s mezerami mezi nimi.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

5. Pečte v předehřáté troubě při 160 °C podle potřeby.

6. Do hrnce dejte kousky čokolády nebo čokoládové lupínky, přidejte kokosový olej – promíchejte a polevu rozetřete do středu sušenek.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

7. Do hrnce nalijte mléko, přisypte cukr, vanilkový cukr, prášek Golden cob/kukuřičný škrob – promíchejte metličkou.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

8. Do misky jsi dejte máslo/margarín – rozmixujte mixérem a poté přidejte krém, vsypte kakao – společně rozmixujte.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts
Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

9. Krém naneste do zdobicího sáčku a rozetřete na sušenky ve tvaru špičky.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

10. Do jiné misky nalijte kondenzované mléko, přilijte vaječný likér – promíchejte metličkou a nalijte do špiček až na povrch.

11. Nakonec ozdobte krémem ve tvaru spirály, namočte do čokoládové polevy a uložte na 1 hodinu do lednice na ztuhnutí – podle potřeby.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

12. Ledové likérové špičky s jemným krémem podávejte hlavně s láskou a úsměvem na tváří.

Ledové likérové špičky s jemným krémem - Nebíčko na jazyku!
Zdroj: LiViera Desserts

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: