Připravte se na lahodnou kombinaci chutí s naším receptem na vepřové řízky v lahodné sójové medově-ústřicové omáčce, které doprovází křupavé zelné placky. Tyto vepřové řízky jsou skvělou volbou pro milovníky bohatých a sladko-slano-kyselých kombinací. Sójová, medová a ústřicová omáčka vytváří jemnou a lahodnou chuťovou harmonii, která se skvěle doplňuje s křupavými zelnými plackami. Připravte si toto výtečné jídlo plné chutí a užijte si skvělou kombinaci přísad v každém soustu.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové řízky v lahodné sójové medově-ústřicové omáčce s křupavými zelnými plackami
Co budeme potřebovat:
- 800 g vepřových řízků s tenkou kostí
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1,5 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rýžového vína
- černý pepř – podle chuti
- 3/4 lžičky prášku do pečiva
- 3,5 lžíce kukuřičného škrobu
Ostatní:
- 500 ml rostlinného oleje – na smažení rozehřejte na 180 °C
Omáčka:
- 15 g čerstvého zázvoru
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 4 stroužky česneku
- 230 ml vody
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce ústřicové omáčky
Zelné placky:
- 230 g bílého zelí
- 40 g mrkve
- 30 g zelené cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 vejce
- 1/4 lžičky červené mleté papriky
- černý pepř – podle chuti
- sůl – podle chuti
- rostlinný olej – na smažení
Na zdobení:
- zelené cibule
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si řízky, přikryjte je fólií a vyklepejte je, pak je rozkrojte napůl, jemně nařezejte a umístěte je do sáčku.
2. Následně přilijte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, rýžové víno, dochuťte černým pepřem, poté přisypejte kukuřičný škrob s práškem do pečiva a nechejte 1 hodinu marinovat.
3. Mezitím si připravte pánev s rozehřátým olejem, položte do ní marinované vepřové řízky a nechejte je v ní plavat a pečte je 2-3 minuty z obou stran na mírném ohni dozlatova. Když jsou upečené položte je na talíř s ubrusem.
4. Nakrájejte čerstvý zázvor na tenké plátky a dejte ho do pánve s olejem. Smažte ho 30 sekund a poté k němu přidejte prolisovaný česnek. Zalijte vodou, přilijte sójovou omáčku, přidejte med, přilijte ústřicovou omáčku – promíchejte a vařte na mírném ohni.
5. Následné do něj položte opečené řízky a obalte je v té omáčce.
6. Do mísy si nastrouhejte bíle zelí a mrkev pomocí škrabky, dále nakrájejte zelenou cibuli, přidejte prolisovaný česnek, rozklepněte vejce – promíchejte. Dochuťte mletou červenou paprikou, černým pepřem a solí – znovu promíchejte.
7. Potom si připravte pánev s olejem a pomocí lžíci tvarujte placičky. Smažte je z obou stran do křupava a dozlatova.
8. Nakonec ozdobte zelenou cibulkou a podávejte s láskou a grácií.
9. Dobrou chuť!