Připravte si křehký pudinkový jablečný koláč se smetanovým krémem, který je ideální pro doprovod odpolední kávy. Tento koláč vás okouzlí svou křupavou texturou, osvěžujícími jablečnými kousky a svěžím smetanovým krémem. Pudinková vrstva dodává koláči jemnost a vláčnost, což spolu s jablečnou sladkostí tvoří dokonalou kombinaci chutí. Připravte si tento lahodný koláč, který vás zahrne chuťovým potěšením a vytvoří dokonalou harmonii s vaší odpolední kávou.
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.
Křehký pudinkový jablečný koláč se smetanovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 3 vejce
- 90 g cukru – (6 lžic)
- špetka soli
- 130 g mouky – (3/4 hrnku + 1 lžíce)
- 1 lžička prášku do pečiva
Jablečný pudink – směs:
- 3 jablka
- 750 ml jablečné šťávy – (3 šálky)
- 45 g cukru – (3 lžíce)
- 2 balíčky pudinku s vanilkovou příchutí – (37 g)
- 100 ml jablečného džusu – ((2/5 šálky)
Krém:
- 400 g smetany 33 % tuku – (2 šálky)
- 600 g smetanového tvarohu – (2,5 šálky)
- 60 g cukru – (4 lžíce)
Na zdobení:
- rozmixované těsto – drobenka
Jak budeme postupovat:
1. Do misky si rozklepněte vejce, přisypejte cukr, přidejte špetku soli – vyšlehejte mixérem, pak přisypávejte prosátou mouku s práškem do pečiva – promíchejte metličkou a těsto je hotové!
2. Připravte si formu vyloženou pečicím papírem o rozměrech 28 x 18 cm a nalijte do ní těsto, pěkně ho rozetřete a pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
3. Po upečení těsto vyjměte z formy, odstraňte pečicí papír a překrojte na polovinu, pak polovinu těsta přendejte do formy.
4. Očistěte jablka, nakrájejte je na kousky a dejte je na pánev, přilijte jablečnou šťávu, přisypte cukr a vařte na mírném ohni.
5. Jablečnou šťávu nalijte do mísy, nasypte pudinkový prášek – promíchejte a směs nalijte na jablka na pánvi – stále míchejte a vařte.
6. Uvařenou jablečnou směs nalijte na upečené těsto a pěkně ho rozetřete.
7. Do misky jsi nalijte smetanu 33 % tuku, přidejte smetanový tvaroh, přisypejte cukr – vyšlehejte do pěkné bílé pěny.
8. Následně krém naneste na jablka ve formě, pěkně ho uhlaďte a uložte na 4 hodiny do lednice na ztuhnutí.
9. Druhou část těsta rozdrobte v mixéru – rozmixujte a posypejte ním ztuhlý krém.
10. Křehký pudinkový jablečný koláč se smetanovým krémem podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!
VIDEO NÁVOD:
https://www.youtube.com/watch?v=H3Y0jQV4tT0