Připravte se na oslnivou slast pro sladké okamžiky s naším receptem na červený rybízový sušenkovo-čokoládový koláč. Tento koláč vás zaujme svou výraznou kombinací červeného rybízu a bohaté čokolády. Svěžest a kyselost rybízu se perfektně snoubí s intenzivní sladkostí čokolády, vytvářející jedinečnou harmonii chutí. Křupavá sušenková vrstva dodává koláči zajímavou texturu a dokresluje jeho vynikající chuť. Připravte si tento oslnivý červený rybízový koláč a dopřejte si sladkou slast pro své chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rybízový sušenkovo-čokoládový koláč
Co budeme potřebovat:
Sušenkový základ:
- 150 g sušenek
- 40 g rozpuštěného másla
Krém:
- 350 ml mléka – (1/5 šálky)
- 50 g cukru – (4 lžíce)
- 5 g agar – (1 dl)
- 50 g hořká čokoláda – (1/2 tabulky)
Poleva:
- 150 g červený rybíz – (1/5 šálky), případě potřeby přilijte 30 ml vody – (2 lžíce)
- 80 g cukru – (0,42 šálky)
- 3 g agar – (0,5 lžičky)
Jak budeme postupovat:
1. Rozmixované sušenky dejte do mísy a přilijte k nim rozpuštěné máslo – promíchejte.
2. Připravte si formu o průměru 16 x 16 cm a nasypte do ní sušenkové těsto, pěkně rozetřete a uhlaďte lžící, pak ho uložte do lednice odpočinout.
3. Nalijte mléko do hrnce, přisypte cukr, nasypte agar – promíchejte. Přiveďte k varu a vařte 5 minut na mírném ohni, poté odstavte z ohně a přidejte kousky čokolády – míchejte, aby vznikla hladká čokoládová konzistence.
4. Krémem přelijte základ ve formě a uložte na 30 minut do lednice.
5. Červený rybíz dejte do jiného do hrnce, přisypte cukr, nasypte agar- promíchejte a vařte na mírném ohni. V případě potřeby přilijte vodu, poté přiveďte k varu a vařte 5 minut.
6. Polevu nalijte na krém ve formě, rozetřete ji a uložte na 30 minut do lednice na ztuhnutí.
7. Podávejte ho s láskou a radostí.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!