Dnešní recept na vynikající zákusek s tvarohem a meruňkami, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený dezert. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.
Nyní ale už zpět k dnešnímu dezertu. Základem těsta je polohrubá mouka a také ušlehaná vejce. Tvořen je také fantastickým tvarohovým krémem s cukrem. Na vrchu jsou meruňky zalité výtečnou želatinou.
Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tento fantastický citronový piškot s tvarohovým krémem, meruňkami a želatinou!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tuto piškotovou roládu!
Výborný recept na vynikající zákusek:
Co budeme potřebovat:
těsto:
- 4 ks vajec
- 4 PL cukru krystal
- 2 PL oleje
- půl sáčku prášku do pečiva
- 6 PL polohrubé mouky
- šťávu z půlky citronu
- strouhanou kůru z celého citronu
krém:
- 2 PL cukru
- 2 vaničky tvarohu
- dvě PL salka
- špetka vanilky
na vrch:
- meruňky
- šťáva z meruněk
- 1 sáček pudinku
Jak postupovat:
1) Začneme těstem. V Míse si smícháme vejce s cukrem, která si ušleháme do husté pěny. Metličkou promícháme a přidáme olej mouku, šťávu z citronu a také kůru. Opět promícháme a nalijeme na plechu který jsme samozřejmě vystlali pečícím papírem.
2) Pečeme při 190 stupních zhruba 15 minut.
3) Mezitím si připravíme krém. Jednoduše si smícháme tvaroh, cukr, salko a také vanilku. Důkladně promícháme.
4) Jakmile nám těsto vychladne, tak jej potřeme naším tvarohovým krémem. Na vrch naskládáme meruňky. Poté celý náš dort zalijeme žele, které jsme si přichystali z pudinku a také meruňkové šťávy. Můžeme použít také klasické žele z pytlíku. Poté stačí už jen nechat vychladnout.