Připravte se na neuvěřitelně lahodný zážitek s naším receptem na kokosový koláč s jemným krémem a dokonalým zdobením bílou čokoládou. Tento vynikající dezert je plný exotického kokosového aroma a svěží chuti. Každý kousek tohoto koláče vás ponoří do sladkého ráje, zatímco jemný krém dodává dokonalou texturu. A s okouzlujícím zdobením bílou čokoládou se tento koláč stane skutečným uměleckým dílem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kokosový koláč s jemným krémem zdobený bílou čokoládou
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 citrony
- 2 vejce
- 150 g cukru
- 4 lžíce škrobu
- 300 ml mléka
- 120 g másla
Těsto:
- 6 žloutky
- 6 vaječné bílky + špetka soli
- 7 lžic cukru
- 160 g mouky
- nastrouhaná citronová kůra
Ostatní:
- 50 ml mléka
- 1 lžička moučkový cukr
Na zdobení:
- kokosové lupínky
- bílá čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Nastrouhejte na struhadle citronovou kůru, citrony rozkrojte na poloviny, vymačkejte z nich šťávu a šťávu přeceďte přes sítko do malé misky.
2. Do mísy rozklepněte vejce a nasypte cukr – vyšlehejte metličkou. Poté přisypte škrob – zamíchejte, přilijte mléko, citronovou šťávu – zamíchejte a vařte na mírném ohni, dokud nebude krém hustý a krémový.
3. Po uvaření přendejte krém do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout na chladném místě.
4. Ve dvou miskách oddělte žloutky od bílků. Do mísy s bílky přidejte špetku soli – vyšlehejte je do pěkné bílé pěny a pak postupně přisypávejte cukr. Poté postupně přidejte žloutky, přisypávejte prosátou mouku – promíchejte metličkou a nakonec přidejte nastrouhanou citronovou kůru – vše společně promíchejte.
5. Připravte si formu o průměru 22 cm vyloženou pečicím papírem, nalijte do ní těsto, uhlaďte ho a špejlí vytvarujte spirálu.
6. Pečte v předehřáté troubě 30-35 minut při 180 °C. Po upečení vyjměte z formy a odstraňte pečicí papír.
7. Následně z vychladlého krému odstraňte fólii, přidejte máslo – znovu vyšlehejte.
8. Upečené těsto rozkrojte na 3 stejné díly a mléko nalijte do mísy s 1 lžící moučkového cukru – promíchejte a potřete upečené díly těsta.
9. Spodní díl těsta zabalte do obruče, naneste krém a postup ještě 2 krát zopakujte. Nakonec přikryjte posledním dílem těsta, natřete krémem a dejte na 3-4 hodiny do lednice ztuhnout.
10. Po hodinách vyndejte koláč z lednice a po jeho bočních stranách rozetřete krém, posypejte kokosovými lupínky a na povrchu ho ozdobte strouhanou bílou čokoládou.
11. Podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé dobrou chuť!