Tvořte si jahodové sny: Nejlepší recept na tuhý krémový jahodový pohár

Vítáme vás v našem online magazínu plném inspirací a kulinářských rad, kde se v dnešním článku ponoříme do světa jahodových snů. Představujeme vám nejlepší recept na tuhý krémový jahodový pohár, které vás zavede do země nekonečné sladkosti a lahodných kombinací. Dopřejte si šťavnaté slasti a tvořte si své vlastní jahodové sny s našimi jedinečnými recepty a nápady.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Zdroj: Najlepšie jedlo tu

Tuhý krémový jahodový pohár

Co budeme potřebovat:

  • 200 g jahod – (1 šálek)
  • 80 g cukru – (1/3 šálky)
  • 25 g kukuřičný škrob – (2 lžíce)
  • 1 žloutek
  • 200 ml vychlazená smetana 33% – (4/5 šálky)

Jak budeme postupovat:

1. Čerstvé jahody dejte do hrnce a rozmixujte je ručním mixérem na pyré.

2. Následně přisypejte cukr, kukuřičný škrob, přidejte žloutek – promíchejte metličkou.

3. Vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne, pak přelijte do misky a nechte vychladnout. Přikryjte potravinovou fólií a uložte do lednice.

4. Do misky jsi nalijte vychlazenou 33% smetanu – vyšlehejte ji a poté do ní dejte také vyšlehané vychlazené jahodové pyré z lednice – společně vyšlehejte.

5. Získaní krém naneste do zdobicího sáčku a krásně naaranžujte do zdobicích sklenic do tvaru vlnek.

6. Jahodový krém podávejte s láskou a grácií.

Přátelé přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: