Přinášíme vám sladké kouzlo pro vaše chuťové pohárky – karamelově-pudinkový dezert v sklenici, dokonale zdobený kakaem. Tento luxusní dezert je dokonalou volbou. Rychlý a snadný recept, který vás zavede na cestu nejvyššího gastronomického potěšení. Prozkoumejte s námi tajemství výroby tohoto lahodného dezertu a nechte se inspirovat jeho jedinečnou kombinací chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Karamelově-pudinkový dezert v sklenicích zdobený kakaem
Co budeme potřebovat:
- 750 ml mléka
- 135 g karamelizovaného cukru
- 9 žloutků
- 1 lžička vanilkového cukru
- 2 lžíce kukuřičného škrobu + 50 ml mléka
Na zdobení:
- kakao
Jak budeme postupovat:
1. Nalijte mléko do hrnce a vařte ho na mírném ohni.
2. Do pánve nasypte cukr – zkaramelizujte ho na mírném ohni a pak do něj po částech přilévejte uvařené mléko – míchejte.
3. Žloutky dejte do velké mísy, přisypejte vanilkový cukr – promíchejte metličkou a poté k nim přilijte karamelovou směs – pokračujte v míchání.
4. Do jiné misky nasypte kukuřičný škrob, přilijte mléko – promíchejte a vlijte do první misky s karamelovou směsí – promíchejte. Poté přelijte do pánve a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
5. Nakonec podávejte ozdobných sklenicích a ozdobte kakaem.
6. Hlavně podávejte s láskou a úsměvem na tváří.
Před podáváním uložte na 1 hodinu do lednice.
Přátelé přejeme dobrou chuť!