Domácí škvarková pomazánka

Tato domácí škvarková pomazánka je výborným způsobem, jak využít škvarky a připravit si chutný a sytý pomazánkový pokrm. Jednoduché a rychlé zpracování ingrediencí vám umožní mít tento pokrm připravený během několika minut. Skvěle se hodí jako svačina, rychlý oběd nebo součást bohatého pohoštění na různých oslavách a večírcích. Vyzkoušejte tuto Škvarkovou pomazánku a dopřejte si lahodnou a sytou chuť plnou škvarkového aroma.

domácí škvarková pomazánka
Zdroj: Lenka Matoušová

Recept na Škvarkovou pomazánku:

Co budeme potřebovat:

  • Miska škvarků (cca 200 g)
  • 2 vejce, uvařené natvrdo
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžička majonézy
  • 2 kyselé okurky
  • 1/2 středně velké cibule
  • 3-4 stroužky česneku
  • Sůl a pepř dle chuti


Jak budeme postupovat:

1) Do mixéru nebo do misky s škvarky přidáme uvařená vejce.

2) Přidáme hořčici a majonézu.

3) Přidáme nakrájené kyselé okurky, cibuli a česnek.

4) Přidáme špetku soli a pepře.

5) Všechny ingredience semeleme dohromady, buď ručně nebo pomocí mixéru, dokud nedosáhneme hladké konzistence.

6) Ochutnejte a případně upravte množství soli a pepře podle své chuti.

7) Hotovou škvarkovou pomazánku můžete servírovat s čerstvým chlebem, toustovým pečivem nebo jako náplň do sendvičů.