Kovové skříně do dílny poslouží dlouhá léta – pomůžeme vám s výběrem

Uvažujete o vybavení vaší dílny kovovými skříněmi? Skvělá volba! Je ale dobré předem trochu popřemýšlet o tom, co přesně potřebujete právě ve vaší firmě. Protože variant dílenských skříní existuje celá řada a můžete si dokonce navrhnout vlastní rozložení.
kovové skříně do dílny poslouží dlouhá léta – pomůžeme vám s výběrem

Velké skříně

Univerzální vyšší skříně jsou vhodné k ukládání všeho potřebného nářadí a materiálů. Kovové skříně můžou obsahovat různé police nebo zásuvky a jejich počet si můžete zvolit podle vlastního přání. Police lze přenastavit.

Menší skříňky

Pokud uvítáte další pracovní nebo odkládací plochu, zvolte nižší skříně.
Stejně jako velké skříně jsou tyto menší vybavené policemi, zásuvkami, perfopanelem pro držáky nářadí nebo rámečkem s gumou bránícím pádu drobných předmětů ze skříně. Horní plocha ale může být osazena lamino deskou nebo plochou s gumovým povrchem na odkládání předmětů bez rizika klouzání.
Navíc také mohou být tyto nižší skříně vybaveny šikmým psacím pultem pro pohodlné zapisování poznámek nebo vyplňování dokumentů.

kovové skříně do dílny poslouží dlouhá léta – pomůžeme vám s výběrem

Uložení nářadí

Velkou výhodou kovových skříní je možnost použití perforovaných panelů, které slouží k přehlednému a bezpečného uložení nářadí. V nabídce je široká škála úchytek, držáků a lišt. Můžete mít speciální držák na šroubováky, klíče, kabely, tuby či spreje, háčky na zavěšení různých předmětů, poličky, nejrůznější držáky na dokumenty, magnetický držák… Každý si vybere podle svých potřeb.

Perforované panely lze pořídit také samostatně, k instalaci na stěnu nebo pojízdné.

kovové skříně do dílny poslouží dlouhá léta – pomůžeme vám s výběrem

Další typy skříní

Další varianta skříní je určena pro uskladnění a přepravu nástrojů uložených v plastových lůžkách.
Standardní dílenské skříně jsou v tomto případě vybavené šikmými sklopnými policemi pro přehledné uložení nástrojů a doplňují se plastovými držáky nářadí.

Pro stanoviště pracovníků kontroly můžete také vybírat z řady specializovaných skříní, které jsou uzpůsobené pro umístění měřících a záznamových zařízení. Mohou být vybaveny uzamykatelnou roletou ale také prosklenými dveřmi.

Pro uskladnění drobných součástek se hodí skříně zásobníkové, které obsahují plastové boxy a jsou nabízeny ve čtyřech základních velikostech a jejich počet je možné ve skříních měnit. Mohou být s dveřmi nebo otevřené. Tyto skříně jsou pro menší plastové boxy na policích vybaveny plechovými dorazy, které zabraňují nechtěnému vypadnutí boxu.

V neposlední řadě jsou praktickým vybavením dílny pojízdné kontejnery na nářadí, které lze po dílně snadno přemisťovat. Mají pogumovanou plochu pro odkládání nástrojů během práce nebo praktické úchyty pro zavěšení nářadí.

Vlastní řešení

Výhodou kovového nábytku firmy je často možnost individualizace. Má vaše firma v logu konkrétní barvu? Stejnou můžete použít i na skříně v dílně, aby vše ladilo s vaší značkou. Ve standardní nabídce je několik odstínů RAL, za příplatek ale můžete mít barvy dle vlastního přání.

Také samotné skříně, jejich vnitřní vybavení a druhy dveří můžete volit podle konkrétních požadavků ve vašem provozu. Možnosti jsou téměř neomezené a z jednotlivých prvků si můžete seskládat libovolnou vlastní kombinaci.