Pudinková buchta se zakysanou smetanou je skvělou volbou pro všechny, kteří milují sladké a vláčné dezerty. Pudinková vrstva dodá buchtě hezkou barvu a bohatou chuť, zatímco zakysaná smetana pomůže vyvážit sladkost a dodá buchtě svěží a krémovou chuť.
Tento recept je také poměrně snadný na přípravu a může být ideálním dezertem na různé oslavy a rodinné události, nebo jako sladká pochoutka k odpolední kávě s přáteli. Pokud hledáte nový recept na lahodnou buchtu, tato pudinková verze s zakysanou smetanou určitě stojí za vyzkoušení.
Co budeme potřebovat:
- 200 g polohrubé mouky
- 180 g krystalového cukru
- 3 vejce
- 1/2 hrnku oleje (100 ml)
- 1/2 hrnku mléka
- 3/4 prášku do pečiva
- špetka soli
- 1 l mléka
- 3 balíčky vanilkového pudinku
- 6-7 lžic cukru
- 500 g zakysané smetany
- skořicový nebo vanilkový cukr, kakao nebo čokoládové lupínky na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1) Předehřejte troubu na 180°C. Vymažte a vysypte plech, na kterém budete péct buchtu.
2) Ve větší misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a špetku soli.
3) Přidejte vejce, olej a mléko a všechny suroviny elektrickým ručním šlehačem dobře propracujte dohladka.
5) Vlijte těsto na připravený plech.
6) Uvařte pudink z mléka, pudinkového prášku a cukru podle návodu na obalu a rovnoměrně ho nalijte na těsto.
7) Pečte buchtu asi 20-30 minut, nebo dokud není zlatavá.
8) Mezitím připravte zakysanou smetanu. Smíchejte zakysanou smetanu s cukrem a promíchejte dohladka.
9) Když je buchta hotová, nechte ji vychladnout a poté ji rovnoměrně potřete zakysanou smetanou.
10) Na ozdobení můžete použít skořicový nebo vanilkový cukr, kakao, nebo čokoládové lupínky.
11) Podávejte a můžete si vychutnat lahodnou pudinkovou buchtu se zakysanou smetanou.