Piškotová roláda s marmeládou a tvarohovo-smetanovým krémem je vynikajícím dezertem pro všechny, kteří milují sladké a krémové pochoutky. Piškotový plát poskytuje hezkou a křupavou texturu, která se skvěle hodí k jemnému a krémovému tvarohovému a smetanovému krému.
Marmeláda dodá roládě sladkou a ovocnou chuť, která krásně kontrastuje s tvarohovým krémem. Tuto roládu můžete připravit pro různé příležitosti, jako jsou rodinné oslavy, narozeniny nebo jako sladkou pochoutku k odpolední kávě.
Co budeme potřebovat:
- 4 vejce
- 160 g cukru
- 160 g hladké mouky
- 250 g tvarohu
- 150 ml smetany na šlehání
- cukr moučka dle chuti
- marmeláda (nebo palačinková směs)
Jak budeme postupovat:
1) Nejprve si připravíme těsto. Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do husté pěny. Poté postupně přidáváme hladkou mouku a ručně a opatrně vše důkladně promícháme.
2) Těsto vlijeme na plech s pečicím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C, dokud není piškotový plát zlatavý a propečený.
3) Hned po upečení piškotový plát opatrně smotáme a necháme vychladnout.
4) Mezitím si připravíme krém. Tvaroh smícháme s cukrem moučka a vyšleháme, aby se nám tvaroh neudělal hrudky. Poté postupně přiléváme smetanu a důkladně promícháme, dokud nevznikne krémová hmota.
5) Sundáme piškotový plát z pečicího papíru a natřeme ho marmeládou nebo palačinkovou směsí. Poté na něj navrstvíme krém a opatrně zatočíme do rolády.
6) Roládu necháme ztuhnout a můžeme podávat.