Říká se, že báječný dezert utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přáteli nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu skvělého? Tento recept na máslové tyčinky plněné krémem, je určitě tím pravým. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Máslové tyčinky plněné krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 110 g mléka
- 110 g vody
- 15 g cukru
- špetka soli
- 105 g másla
- 135 g mouky
- 4 vejce (podle potřeby můžete podle potřeby přidat ještě jedno vejce)
- voda
Krém:
- 200 g másla (při pokojové teplotě)
- 300 g kondenzovaného mléka (při pokojové teplotě)
Poleva:
- 120 g rozpuštěné čokolády
- 20 g rostlinný olej
Na zdobení:
- domácí šlehačka (může, ale nemusí)
Jak budeme postupovat:
1. Mléko nalijte do hrnce, přidejte vodu, přisypte cukr, přidejte špetku soli, máslo a vše vařte na mírném ohni, dále přisypte mouku a pokračujte ve vaření. Směs přiveďte k varu a míchejte, dokud se na dně pánve nevytvoří kůrka a těsto se nespojí do kuličky. Poté těsto přendejte do mísy a nechte 5 minut vychladnout.
2. Vejce rozklepněte do hrnku, rozšlehejte a ve 4-5 fázích je vlijte do vychladlého těsta – pokaždé promíchejte. Pokud je těsto příliš husté, přidejte ještě 1 vejce.
3. Těsto nalijte do zdobicího sáčku, plech vyložte pečicím papírem a úhledně vytvarujte tyčinky s mezerami mezi sebou. Ponořte prst do vody a trochu pomočte konci tyčinek.
4. Pečte v troubě bez přístupu vzduchu 45 minut při 170 °C.
5. Po upečení nechte tyčinky 15 minut vychladnout.
6. Krém: Máslo pokojové teploty dejte do mísy a míchejte dohladka, přidejte kondenzované mléko pokojové teploty a pokračujte v míchání.
7. Poté nalijte krém do zdobicího sáčku a udělejte 3 otvory na dně tyčinek, naplňte je krémem a položte je na mřížku.
8. Čokoládu rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo v páře, přidejte trochu oleje a promíchejte.
9. Přední stranu tyčinek ponořte do rozpuštěné čokolády a dejte je na 15 minut do chladničky, aby čokoláda ztuhla. Po 15 minutách je vyberte z chladničky a položte na mřížku.
10. Můžete je také ozdobit domácí šlehačkou.
Přejeme dobrou chuť!