Domácí salámová pomazánka

Domácí salámová pomazánka je chutné a jednoduché jídlo, které může být rychlou volbou pro občerstvení nebo snídani. Pokud máte málo času nebo hledáte způsob, jak využít zbytky salámu a cibule, tento recept je ideální volbou. Můžete si také upravit množství ingrediencí podle své chuti a preferencí. Skvěle se hodí k čerstvému pečivu.

domácí salámová pomazánka
Zdroj: Jana Spurná

Co budeme potřebovat:

  • 200 g salámu
  • 1 malá cibule
  • 1 pomazánkové máslo
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce majonézy
  • 3 sterilované okurky (nastrouhané)
  • sůl a pepř


Jak budeme postupovat:

1) Nejprve nakrájejte salám a cibuli na jemno na strojku nebo v sekačce tyčového mixéru.

2) Přidejte pomazánkové máslo, hořčici a majonézu do salámu a cibule.

3) Přidejte sterilované okurky a důkladně promíchejte.

4) Podle chuti přidejte sůl a pepř.

5) Pomazánku můžete servírovat na chlebu nebo jako dip s krekry a zeleninou.