Kolagen na pleť vám může pomoci, užívejte jej však dlouhodobě

Problémová pleť, akné, vrásky… Která žena by se nechtěla zbavit těchto problémů. Kolagen pro vnitřní užívání v tomto směru může učinit viditelné změny k lepšímu, je to totiž esenciální bílkovina, která tvoří až kolem 80% hmoty pokožky. Ale jak jej správně užívat a jak dlouho, než se projeví účinky? Poradíme vám.
kolagen na pleť vám může pomoci, užívejte jej však dlouhodobě
Zdroj: Envato Elements

Výživové doplňky s kolagenem ovládly před časem trhy na celém světě, a to právem. Čistý a kvalitní kolagen, který se získává ze živočišných zdrojů štěpením na kolagenové peptidy, dokáže účinkovat v lidském těle jako jeho vlastní. Naše tělo si kolagen vyrábí samo, už kolem 25. roku života se však začíná jeho tvorba zpomalovat. V dostatečném množství si jej tělo tvoří jen do určitého věku a když začne chybět, může se to projevit na zhoršování stavu pokožky. Vliv kolagenu na pleť je tedy velký. “Kolagen hraje důležitou roli v procesu hojení ran a je zodpovědný za pevnost a pružnost vzniklé jizvy. Rovněž v procesu stárnutí kůže hraje důležitou roli právě kolagen a jeho množství,” vysvětluje dermatoložka Jana Molčanová z kliniky Medoderm.

Takže ať už řešíte první vrásky, suchou pleť, ochablé rysy, pigmentové skvrny a horší hojení akné či podráždění, je čas se zamyslet, jestli nemáte nedostatek kolagenu.“Ve středním věku jsou tyto výživové doplňky nepostradatelnou zbraní v prevenci stárnutí kůže, nehtů, kloubů a šlach. Zejména po 40. roce života je vhodné užívání doplňků stravy s obsahem kolagenových peptidů,” dodává dermatoložka Jana Molčanová. Samozřejmě, krásná pleť potřebuje také správnou péči a zdravý životní styl. Ale pokud už si nevíte rady a stále máte problém s pletí, můžete vyzkoušet 100% čistý hydrolyzovaný kolagen.

kolagen na pleť vám může pomoci, užívejte jej však dlouhodobě
Zdroj: Envato Elements

Z mnoha značek na trhu byste si měli zvolit kvalitu. Důležitým kritériem je bioaktivita – schopnost kolagenu proniknout do lidského těla tak, aby jej rozeznalo. Zde rozhoduje způsob výroby výživového doplňku. Kolagen z dobytka je třeba upravovat i tepelně, což může snížit jeho účinky, naopak kolagen z mořských ryb se štěpí za studena a šetrně. Česká značka Inca Collagen například zvolila metodu štěpení pomocí enzymů, při které vznikají kolagenové peptidy se zachovanou strukturou helisy, tedy homogenní, bioaktivní a pro lidské tělo přirozené. Tento mořský kolagen má tedy maximum účinků.

Inca Collagen je navíc 100% čistý, bez příměsí, konzervantů, aromat a příchutí. Zkrátka přírodní mořský kolagen v práškové formě, která se nekazí. Inca Collagen je dávkován do sáčků po denní dávce 3000mg, která je ideální k tomu, aby účinkoval. A co je nejdůležitější: je třeba jej užívat dlouhodobě. Pokud jste kolagen nikdy neužívali, pro začátek je vhodná tříměsíční kúra, kdy užíváte denně jeden sáček kolagenu.

O účincích Inca Collagen se za osm let na trhu přesvědčilo již více než 200 tisíc věrných zákazníků. Ti potvrzují, že pomáhá

  • podpořit elasticitu a jednotný tón pleti,
  • zlepšuje regeneraci, podporuje zdravou strukturu kůže,
  • přispívá k udržení hydratace a správné obnově pleti,
  • pomáhá při hojení akné, účinkuje jako prevence tvorby pigmentových skvrn,
  • eliminuje menší vrásky a zjemňuje hluboké vrásky na pleti,
  • může také pomoci při zjemnění celulitidy a strií.

“Beru teprve dva měsíce. Ale výsledky vidím na pevnosti nehtů, zlepšení pleti a minimalizovalo se padání vlasů.” Ilona Šafrová Růžičková

“Inca Collagen užívám pravidelně už celý rok a opravdu mám díky němu krásnější pleť, zdravější vlasy i pevnější nehty. Na klouby je také účinný.” Olga Chalupová

Dejte si kolagenovou kúru Inca Collagen. Stačí denně nasypat do sklenice, zalít vodou a vypít si svůj kolagenový drink, bílkovinu, která tvoří pilíř vaší pleti.

Fotky zdroj: Envato Elements