Grilovaná krkovice se smetanovo hořčičnou omáčkou se zeleným pepřem a domácí americké brambory je vynikající pokrm, který si můžete připravit jako hlavní chod na grilování nebo pro slavnostní oběd. Postupujte podle následujícího receptu.
Co budeme potřebovat:
Suroviny pro grilovanou krkovici:
- 1,2 kg krkovice
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce čerstvého tymiánu
- 2 lžíce čerstvého rozmarýnu
- 2 stroužky česneku
- Sůl a pepř
Suroviny pro smetanovo-hořčičnou omáčku:
- 1/2 šálku smetany na vaření
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce zeleného pepře v nálevu
- 1 lžička medu
- Sůl a pepř
Suroviny pro domácí americké brambory:
- 1 kg brambor
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce papriky
- Sůl a pepř
Jak budeme postupovat:
1) Krkovici nakrájejte na plátky o tloušťce přibližně 2 cm. Na každou stranu jemně nakrojte a potom potřete směsí z olivového oleje, tymiánu, rozmarýnu, česneku a soli a pepře. Nechte marinovat minimálně hodinu.
2) Na grilu grilujte krkovici po dobu 8-10 minut na každé straně, dokud nebude krásně zlatavá a dobře propečená.
3) Pro smetanovo-hořčičnou omáčku smíchejte smetanu, dijonskou hořčici, zelený pepř, med, sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience spojily.
4) Pro domácí americké brambory nakrájejte brambory na menší kousky. Poté je opláchněte a nechte okapat. V misce smíchejte olivový olej, papriku, sůl a pepř. Brambory vložte do této směsi a vše důkladně promíchejte. Vložte na plech a pečte v troubě při 200°C asi 30-40 minut, dokud nebudou brambory měkké a zlatavé.
5) Servírujte grilovanou krkovici se smetanovo-hořčičnou omáčkou a domácími americkými bramborami.
Tento recept je skvělým způsobem, jak využít vynikající chuť krkovice a vytvořit lahodné a plné chuti jídlo. Pokud se nechcete starat o grilování, můžete krkovici upéct v troubě. V takovém případě předehřejte troubu na 180°C a pečte krkovici v předem vyhřáté troubě po dobu 30-35 minut, dokud nebude propečená.