Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit velmi chutné snickers kostky, které si zamilujete. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 80 g mouky
- 1/2 kypřicího prášku do pečiva
- 20 g kakaového prášku
- 5 vajec (5 bílků + 5 žloutku)
- 100 g cukru
Karamel:
- 220 g cukru
- 100 g margarínu nebo másla
- 160 ml smetany ke šlehání
- 1/2 lžičky soli
Krém:
- 500 g sýra mascarpone
- 30 g moučkového cukru
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 200 ml smetany ke šlehání
Poleva:
- 150 g mléčné čokolády
- 30 ml oleje
- 70 g nasekaných arašídů
Jak budeme postupovat:
1. Na piškotové těsto dejte do mísy mouku s práškem do pečiva a promíchejte lžící. Přidejte kakaový prášek a znovu promíchejte.
2. Bílky dejte do jiné mísy a šlehejte, dokud se nevytvoří tuhé špičky. Nádherná sněhobílá pěna.
3. Zvlášť do jiné mísy dejte žloutek s cukrem a vytvořte pěnu. Přidejte mouku a promíchejte.
4. Do piškotového těsta přidejte trochu sněhobílé pěny a promíchejte, pak přidejte zbytek pěny a promíchejte metličkou.
5. Směs rozetřete na mastný papír do kroužku o rozměrech 16 X 24 cm.
6. Těsto dejte péct do předehřáté trouby na 20 minut při 180 °C.
7. Potom upečené těsto nechte vychladnout a rozdělte ho na 2 stejné části.
8. Jednu část přeneste na tác a umístěte na něj kroužek.
9. Karamel: Cukr dejte do hrnce a rozpusťte ho na mírném ohni. Přidejte nakrájený margarín nebo máslo a promíchejte. Pak přidejte smetanu ke šlehání, vše znovu promíchejte a vařte na mírném ohni. Nakonec přidejte sůl, karamel odstavte a nechte trochu vychladnout a ztuhnout.
10. Krém: Do mísy dejte sýr mascarpone, práškový cukr, vanilkový extrakt a smetanu ke šlehání. Promíchejte a získáte pěkně hustý krém.
11. Část krému rozetřete na těsto, aby bylo pěkně hladké. Pomocí zdobicího sáčku a zdobicí špičky rozetřete krém po okraji a uhlaďte ho.
12. Karamel promíchejte a přelijte ho přes krém. Pomocí zdobicího sáčku a zdobicí špičky naneste zbytek krému a uhlaďte. Část těsta položte nahoru a nechte přes noc v chladničce.
13. Vychladlý koláč oddělte a vyjměte kroužek.
14. Poleva: Nasekanou mléčnou čokoládu dejte do mísy a zalijte ji olejem. Rozpusťte v mikrovlnné troubě nebo v páře a promíchejte lžící.
15. Potom přidejte nasekané arašídy a znovu promíchejte.
16. Polevu rozetřete na dort a pěkně ji rozetřete i po stranách.
17. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a radostí.